Υλικά
• 1 πακέτο ταλιατέλες Αδαμαντίνα (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας από τη γκάμα Αδαμαντίνα)
• Φιλέτα καπνιστής πέστροφας (περίπου 200 γρ.) ή καπνιστός σολομός Γεροντίδη (Gfish)
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
• 1/2 φινόκιο, σε λεπτές φετούλες
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και light)
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Λακωνίας
• 80 ml ούζο Σπάρτης
• 1 κουτ. σούπας δυόσμος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
• Αλάτι Μάνης, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το φινόκιο και το σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά Αδαμαντίνα σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1-2 λεπτά λιγότερο από ό,τι ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα (ή τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα κρατώντας λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν). Βράζουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώνουμε. Αν παραπήξει η σάλτσα, την αραιώνουμε με το νερό που κρατήσαμε. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας και κομματιάζουμε από πάνω με τα χέρια μας την καπνιστή πέστροφα ή το σολομό Γεροντίδη (Gfish). Σερβίρουμε αμέσως.