Γυναίκες όπως η Michele Pheipher, η Madonna, η Sandra Bullock, η Demi Moore, η Halle Berry και πολλές άλλες άφησαν τα μαλλιά του πολύ κάτω από τους ώμους ακόμη και μετά τα 50 και εμπνέουν άλλες γυναίκες, καταρρίπτοντας τους άτυπους κοινωνικούς κανόνες υπέρ της αυθεντικής ευτυχίας των μαλλιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχετε μαλλιά με bob & pixie κουρέματα ,μόνο που για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να είστε πολύ περιποιημένες και το στιλ σας να υποστηρίζει το κούρεμά σας και το αντίστροφο!

«Το κόψιμο των μαλλιών πρέπει να είναι μια απόφαση της ίδιας της γυναίκας και να συμβαδίζει με το στυλ και την ψυχολογία της», υποστηρίζουν κορυφαίοι hair art directors. «Δεν πρέπει να μένουμε στα ταμπού παλιών δεκαετιών».

Ένας λόγος για τον οποίο ορισμένες γυναίκες κόβουν τα μαλλιά τους κοντά είναι επειδή αισθάνονται πως χάνουν την λάμψη της επιδερμίδας τους και αυτό έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία τους!

Τα κακά νέα: Τα μαλλιά μας αναμφισβήτητα αλλάζουν ριζικά με το χρόνο, τη διατροφή και φυσικά το έντονο στρες! Οι αλλαγές στην υφή των μαλλιών τείνουν να γίνονται μετά τα 40, η τρίχες λεπταίνουν και χάνουν την πυκνότητά τους!

Τα καλά νέα: Μπορείς να εφαρμόσεις πολλά προϊόντα και να χρησιμοποιήσεις αρκετές ασφαλής μεθόδους που θα κάνουν τα μαλλιά σου να ανακτήσουν τη λάμψη τους και εσύ κατά συνέπεια την χαμένη σου αυτοπεποίθηση!

1.ΛΕΠΤΙΝΣΗ

Θα ήσουν ευτυχισμένη αν τα μαλλιά σου θύμιζαν 30αρας; Μετά τα 40 κάποιες γυναίκες διαπιστώνουν πως η πυκνότητα των μαλλιών τους μειώνεται και η αραίωση να γίνει εξαιρετικά εμφανής. Η αιτία βρίσκεται κυρίως στα γονίδιά , τα οποία σε αυτό το σημείο δεν μπορούν να αναζωογονηθούν. Ωστόσο, τα προϊόντα που περιέχουν 2% μινοξιδίλη, μπορούν να συμβάλουν στην άμβλυνση της λέπτυνσης των μαλλιών σε κάποιο βαθμό, με αισθητά αποτελέσματα της θεραπείας από τους 4 μήνες χρήσης και μετά.

2.ΣΥΡΙΚΝΩΣH THΣ ΤΡΙΧΑΣ

Η διάμετρος της τρίχας τείνει να μειώνεται μετά τα 40,καθιστώντας τα μαλλιά πιο λεπτά. Για να μην φαίνονται πεσμένα και λίγα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα που βοηθούν στο «γέμισμα» της τρίχας και στην αναδόμησή της.

3.ΑΡΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Όσο μεγαλώνουμε τα μαλλιά μας έχουν την τάση να μακραίνουν πολύ αργά. Τα προϊόντα που περιέχουν 2% μινοξιδίλη παρατείνουν της φάσης anagen - τον χρόνο δηλαδή που μεγαλώνει η τρίχα.

Πέρα απ’ όλα αυτά βέβαια αυτό που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά είναι το τι τρως και πόσο συχνά περιποιείσαι τα μαλλιά σου! Ειδικά ο τρόπος διατροφής μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία της τρίχας μας.