ΣΠΑΡΤΗ. Μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων Αθλητών στο φετινό Σπάρταθλον που θα διεξαχθεί 27 - 28 Σεπτεμβρίου 2019. Από τους 400 αθλητές που συμμετέχουν από συνολικά 53 χώρες, οι 60 είναι Έλληνες. Από τη Λακωνία φέτος θα συμμετέχουν 8 Λάκωνες δρομείς και μία Λάκαινα.

Ο αγώνας ξεκινά στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτέμβρη από την Αθήνα και καταλήγει στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης με ώρα λήξης τερματισμού τις 19.00 του Σαββάτου 28 Σεπτέμβρη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Εορταστική Τελετή του Δήμου Σπάρτης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου που γίνεται στη χώρα μας κάθε χρόνο στα τέλη του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για την αναβίωση των βημάτων του Φειδιππίδη, που το 490 π.Χ., έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια για την μάχη του Μαραθώνα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα. Έτσι και οι αθλητές που παίρνουν μέρος στον αγώνα έχουν 36 ώρες να καλύψουν 246 χιλιόμετρα δρόμου.