Αυτά τα Χριστούγεννα ακολουθήστε τον μικρό Τσάρλι στην πιο γλυκιά περιπέτεια! Ποτάμια ζεστής σοκολάτας, δάση με τεράστια χρωματιστά ζαχαρωτά και δεκάδες ακόμα μαγικά μέρη σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στο μυθικό εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka.

Η μικροσκοπική φυλή των Oompa-Loompas και οι περίφημες σοκολάτες
του Willy Wonka, σε περιμένουν σε ένα μοναδικό μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους. Μια μαγική παράσταση για όλους!

Η υψηλής αισθητικής πλατεία και η υπερσύγχρονη σκηνή του EMBASSY Theater δημιουργήθηκαν ώστε, να μπορούν να εξυπηρετούν παραστάσεις διεθνών προδιαγραφών, προσφέροντας μία μοναδική, ποιοτική εμπειρία θεάματος.

Roald Dahl’s - Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Το μαγικό μιούζικαλ για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο EMBASSY Theater σε απόδοση - σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη!

  • «Γουίλι Γουόνκα» ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης
  • «Τσάρλι» ο μικρός Σπύρος Ντούγιας και ο μικρός Γιώργος Καραμολέγκος

Μία μοναδική υπερπαραγωγή στο EMBASSY Theater, με ζωντανή ορχήστρα και 30μελή θίασο!

Ο ιστορικός κινηματογράφος «Embassy», στο Κολωνάκι, επαναλειτουργεί, από τις επιχειρήσεις «Embassy Παραγωγές Πολιτισμού», ως χώρος πολιτισμού και επανατοποθετείται στον πολιτιστικό χάρτη της πρωτεύουσας, ως ένα υπερσύγχρονο θέατρο. Το «EMBASSY Theater» ανοίγει τις πόρτες του με μία μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας».

Το θρυλικό μιούζικαλ που έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Roald Dahl, το μιούζικαλ “Charlie and the Chocolate Factory” συνδυάζει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Marc Shaiman με στίχους των Marc Shaiman & Scott Wittman.

Ο Γιώργος Βάλαρης, δημιουργός μεγάλων καλλιτεχνικών και εμπορικών επιτυχιών υπογράφει την απόδοση και σκηνοθεσία της παράστασης που θα ανέβει στην επιβλητική σκηνή του «EMBASSY Theater». Η μαγεία και η ατμόσφαιρα του μυθικού εργοστασίου «ζωντανεύει» σε μια μοναδική υπερπαραγωγή με απόδοση στίχων από τον Γιώργο Βάλαρη και την Φαίη Σούκου, σκηνικά από την Άννα Βεσκούκη, κοστούμια από την Παναγιώτα Κοκορού, μουσική διεύθυνση από τον Ηλία Καλούδη, χορογραφία από τον Mάρκο Γιακουμόγλου, φωτισμούς από την Κατερίνα Μαραγκουδάκη και ένα επιτελείο ταλαντούχων συνεργατών, καθώς και έναν 30μελή θίασο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στο ρόλο του Γουίλι Γουόνκα, τον μικρό Σπύρο Ντούγια στο ρόλο του Τσάρλι, τον Πέτρο Ξεκούκη στο ρόλο του Παππού Τζo και ζωντανή ορχήστρα.

Ισχύουν ειδικές τιμές για κατόχους κάρτας ανεργίας, φοιτητές και άνω των 65 για αγορά από το ταμείο του θεάτρου.

Τηλέφωνο θεάτρου: 2103469154

Ωράριο τηλεφωνικού κέντρου: 11:00-17:00 καθημερινά

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας είναι παιδικό βιβλίο του 1964 του Βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Ντάλ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1964 και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ στο εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα. Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παιδικής λογοτεχνίας και μεταφέρθηκε ήδη δύο φορές με επιτυχία στον κινηματογράφο με τις ταινίες « Ο Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο της σοκολάτας » (1971) με πρωταγωνιστή τον Τζιν Γουάιλντερ και « Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας » (2005) με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντέπ. Το Δεκέμβριο του 2023 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κυκλοφορία της ταινίας prequel που εστιάζει στο πως ξεκίνησε ο Γουίλι Γουόνκα το εργοστάσιο της σοκολάτας, με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ στον ομώνυμο ρόλο!

Υπόθεση

Ο Τσάρλι Μπάκετ είναι ένα πολύ φτωχό αγόρι που ζει με τη μαμά του και τους τέσσερις παππούδες του σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Όλα αρχίζουν όταν η μικρή πόλη του Τσάρλι αναστατώνεται από την εμφάνιση ενός ζαχαροπλαστείου με τις διάσημες σοκολάτες Γουόνκα! Μεταμφιεσμένος ιδιοκτήτης ο εκκεντρικός Γουίλι Γουόνκα που ξαφνικά ανακοινώνει ότι θα ξανανοίξει τις πύλες του εργοστασίου του σε πέντε τυχερούς που θα βρούν το χρυσό χαρτάκι ανάμεσα σε εκατομμύρια σοκολάτες σε όλο τον κόσμο! Νικητές, ο λαίμαργος Αύγουστος Κλουπ, η κακομαθημένη Βερούκα Σόλτ, η ποπ ινφλουένσερ και στaρ της τσιχλόφουσκας Βιολέτα Μπορεγκάρ, ο εθισμένος τηλεορασόπληκτος Μάικ Τιβι και τελευταίος τυχερός ο σεμνός Τσάρλι Μπάκετ που λατρεύει τις σοκολάτες Γουόνκα και πάντα ονειρευόταν να ζήσει από κοντά την εμπειρία της κατασκευής της σοκολάτας στο περίφημο εργοστάσιο Γουίλι Γουόνκα!

Όταν οι πύλες ανοίξουν, ο μικρός Τσάρλι Μπάκετ και οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι νικητές θα ξεκινήσουν ένα απρόβλεπτο ταξίδι στο παράξενο εργοστάσιο που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή τους, μέσα από τον κόσμο της φαντασίας του Γουίλι Γουόνκα, με ποτάμια ζεστής σοκολάτας, τρελούς σκίουρους στο εργοστάσιο με τα καρύδια, δάση με τεράστια χρωματιστά ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια και άλλα υπέροχα μυστηριώδη σκηνικά τοπία, τα οποία αποκαλύπτονται από την ομάδα της περίεργης μικροσκοπικής φυλής των Oompa-Loompas που φτιάχνουν τις περίφημες σοκολάτες Γουόνκα και δίνουν ένα απρόβλεπτο κωμικοδραματικό μάθημα ζωής στους 4 υποψήφιους. Μοναδικός νικητής που ξεπερνά με τη δύναμη της ακεραιότητας και την προσήλωση στο στόχο του τις δοκιμασίες του εκκεντρικού Γουίλι Γουόνκα θα αναδειχθεί ο ταπεινός Τσάρλι Μπάκετ που κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και κερδίζει την εμπιστοσύνη του Γουίλι Γουόνκα για πάντα!

EMBASSY Theater

To «EMBASSY Theater», ένα υπερσύγχρονο θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στον χώρο του ιστορικού κινηματογράφου «Embassy», στο κέντρο της πόλης, στο Κολωνάκι, κι επαναλειτουργεί ως χώρος πολιτισμού, από τις επιχειρήσεις «Embassy Παραγωγές Πολιτισμού».

Το «Embassy» ξεκίνησε τη λειτουργία του ως κινηματογραφική αίθουσα το 1962. Ο μοναδικός χειμερινός κινηματογράφος στο Κολωνάκι, γνώρισε κορυφαίες στιγμές αίγλης, δημιουργώντας τη δική του ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα, με έντονο το αποτύπωμά του στα κινηματογραφικά δρώμενα της χώρας. Φιλοξένησε σημαντικές πρεμιέρες τόσο εθνικών, όσο και διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Αποτέλεσε, για δεκαετίες, το σημείο συνάντησης διακεκριμένων προσωπικοτήτων της πολιτιστικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Κορυφαία στιγμή η συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80. Τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την παρατεταμένη κρίση του κινηματογραφικού κλάδου, η οποία οδήγησε στο οριστικό κλείσιμό του το 2020.

Το 2021, οι επιχειρήσεις «Embassy Παραγωγές Πολιτισμού» αναλαμβάνουν το χώρο και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα του, δημιουργούν έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, το «EMBASSY Theater». Διατηρώντας το όνομα, αλλά και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου, τον μετατρέπουν σε μία σύγχρονη, υψηλής αισθητικής θεατρική σκηνή, συνολικής χωρητικότητας 500 θέσεων.

Κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι η ανάδειξη των κλασικών αστικών, κεντροευρωπαϊκής αισθητικής χαρακτηριστικών του χώρου, αλλά και η διαμόρφωσή του, ώστε να λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού και να ανταποκρίνεται επάξια σε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών παραγωγών. Με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνικών και αρχιτεκτονικών εφαρμογών, το «EMBASSY Theater» μπορεί να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογραφικές προβολές, καθώς και συνεδριακές και εταιρικές εκδηλώσεις.

Το «EMBASSY Theater» θα δημιουργήσει στην καρδιά του Κολωνακίου, όπου συνυπάρχουν κατοικίες, γραφεία, εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, έναν πολιτιστικό πόλο έλξης κύρους για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Η μελέτη του χώρου εκπονήθηκε από ομάδα εξειδικευμένων και διακεκριμένων ειδικών με επικεφαλής τον Σάκη Κυριακίδη, με στόχο να αναδείξει την αισθητική του χώρου και τα εμβληματικά στοιχεία του. Η εντυπωσιακή, μεγαλοπρεπής μαρμάρινη σκάλα της εισόδου οδηγεί σε έναν εσωτερικό επιβλητικό χώρο, πλούσιο σε γνωρίσματα διαχρονικών, ιστορικών θεάτρων και χώρων πολιτισμού ανά τον κόσμο. Πρωταγωνιστούν το μάρμαρο, ο μπρούντζος και το κόκκινο βελούδο. Τα γεωμετρικά μοτίβα και οι υαλογραφίες art deco αισθητικής στους τοίχους και στο φουαγιέ, συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία και αναδεικνύουν έναν state of the art χώρο πολιτισμού.

Η πλατεία και η σκηνή του «EMBASSY Theater» επανασχεδιάζονται και εξοπλίζονται με υψηλής πιστότητας και ποιότητας οπτικοακουστικά μέσα, για να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα δεδομένα και να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις παραστάσεων διεθνών προδιαγραφών, προσφέροντας μία μοναδική, ποιοτική εμπειρία θεάματος.

Η προπώληση Εισιτηρίων έχει ξεκινήσει εδώ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις