Το αγαπημένο σου είδος μουσικής έχει άμεση σύνδεση με ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου.

Σε μια μελέτη με περίπου 36.000 άτομα, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν 104 είδη μουσικής, καθώς και να συμπληρώσουν τους καταλόγους των Big 5 Personality και να δώσουν λεπτομέρειες για την αγαπημένη τους μουσική.

Οι ερευνητές βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ της προσωπικότητας και των μουσικών προτιμήσεων. Σημείωσαν ότι παίζουν ρόλο και οι ατομικές διαφορές.

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις περισσότερα σχετικά με το ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σχετίζονται με ποια είδη μουσικής.

Pop
Οι άνθρωποι που ακούν ποπ μουσική επιδεικνύουν εξωστρέφεια, ειλικρίνεια και συμβατικότητα. Οι λάτρεις της ποπ διαπιστώθηκε επίσης ότι είχαν υψηλή αυτοεκτίμηση και ήταν εργατικοί.

Rap
Οι λάτρεις της ραπ έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση. Έχουν επίσης την τάση να είναι πιο εξωστρεφείς από τους ανθρώπους που προτιμούν άλλα είδη μουσικής.

Country
Οι λάτρεις της country συνδέονται με το ότι είναι εργατικοί, συμβατικοί, εξωστρεφείς και συντηρητικοί. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ήταν λιγότερο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.

Rock
Όσοι αγαπούν τη ροκ μουσική συνδέονται με τη δημιουργικότητα, την ευγένεια και την εσωστρέφεια. Επίσης, βαθμολογήθηκαν χαμηλότερα όσον αφορά την αυτοεκτίμηση.

Indie
Οι λάτρεις της indie έδειξαν σημάδια εσωστρέφειας και δημιουργικότητας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ήταν διανοούμενοι και ανήσυχοι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις