Υλικά (για 6 άτομα):

• 8-10 μέτριες πατάτες
• 100 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. μπέικον
• 200 γρ. γερμανική Gouda τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
• 100 γρ. Tilsiter (γερμανικό κίτρινο μαλακό τυρί με απαλή γεύση) τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
• 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• χοντρό αλάτι
• ντοματάκια και φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα

Παρασκευή:

Πλένετε και τρίβετε τις πατάτες για να καθαρίσει η φλούδα τους. Τις
χαράζετε σταυρωτά και τις αλείφετε με βούτυρο. Τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τις τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψάκι. Ψήνετε τις πατάτες στους 180° 1 ώρα και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Κόβετε κατόπιν τις πατάτες κυδωνάτες και τις πασπαλίζετε με τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η σάρκα τους. Προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1' ακόμη.

Μεταφέρετε τις πατάτες σε ταψάκι μαζί με το μπέικον. Σκορπίζετε τα τυριά και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε τις πατάτες στους 220°C 3'-4' μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το μπέικον. Τις σερβίρετε γαρνιρισμένες με ντοματάκια και φυλλαράκια βασιλικού.