ΣΠΑΡΤΗ. Και φέτος θα λειτουργήσει το Εργαστήρι Θεάτρου στη Σκηνή Σπάρτης. Απευθύνεται σε ενήλικες, που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα εκφραστικά τους μέσα και τη δύναμη του θεάτρου, στις αισθήσεις και το σώμα τους. Εμψυχώτρια του εργαστηρίου είναι η ηθοποιός και δημοσιογράφος Χρυσάνθη Κοτσάφτη. Το εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και ώρα 21:00 – 23:00.

Αναλυτικά η πρόσκληση απ’ το εργαστήρι:

“Με αρχή τον αυτοσχεδιασμό και την αναζήτηση των εκφραστικών εργαλείων που διαθέτουμε, ανακαλύπτουμε το σώμα μας, τις αισθήσεις μας και τα χρησιμοποιούμε σαν εργαλεία έκφρασης στη θεατρική σκηνή. Το εργαστήρι αυτό έχει σαν βασικό του στόχο να αναδείξει τη δύναμη του θεάτρου να αποκαλύψει τα πιο δυνατά εκφραστικά μέσα του καθενός, να μεταμορφώσει την εμπειρία του ανθρώπου για τον ίδιο του τον εαυτό και για τον κόσμο γύρω του.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον χώρο του θεάτρου. Ελάτε να μας γνωρίσετε!

Η «Σκηνή» είναι ένα εργαστήρι θεάτρου που ξεκίνησε την άνοιξη του 2019 στη Σπάρτη. Πρόκειται για έναν τόπο που έχει σκοπό να αναδείξει τα εκφραστικά μέσα όσων το παρακολουθούν μέσα από τις θεατρικές πρακτικές της έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού. Το 2021 παρουσίασε στη Λακωνία τη θεατρική παράσταση «Ταυτοχρόνως», μια διασκευή του έργου «οι Αριθμημένοι» του Ελίας Κανέτι και το 2022 την θεατρική παράσταση «Απλώς Πίντερ», μια συλλογή τεσσάρων μονόπρακτων του Χάρολντ Πίντερ.

Το εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και ώρα 21:00 – 23:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977471474, e-mail: skinispartis@gmail.com

Εμψυχώτρια εργαστηρίου: Χρυσάνθη Κοτσάφτη

Η Χρυσάνθη Κοτσάφτη είναι ηθοποιός και δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών, ενώ παράλληλα σπούδασε θέατρο στη Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος. Έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας του θεάτρου του καταπιεσμένου Σπάρτης (Βol), έχει δραστηριοποιηθεί θεατρικά στην πόλη της Σπάρτης, διατηρεί το εργαστήρι θεάτρου ενηλίκων Σκηνή, διδάσκει θέατρο σε παιδιά στην Explorativa, και πραγματοποιεί ομάδες Δραματοθεραπείας και Ορθοφωνίας.”

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις