ΚΟΣΜΟΣ. Κατά μέσο όρο, ένας γονέας τραβάει περίπου 23 φωτογραφίες του παιδιού του την εβδομάδα, χρησιμοποιεί μια μηχανή αναζήτησης 77 φορές για να διευκρινίσει ερωτήσεις σχετικά με την ανατροφή των παιδιών και παρακολουθεί 12 ώρες περιεχόμενο μέσω streaming. Κατά τη διάρκεια της ζωής, η χρήση του smartphone για εκπαίδευση μπορεί να καταναλώσει 6,9 terabyte δεδομένων.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από το βρετανικό πάροχο τηλεπικοινωνιών Three, το 61% των γονέων αποκαλύπτει ότι θεωρεί το smartphone το πιο χρήσιμο εργαλείο για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Ακόμη, το 74% δηλώνει ότι τα κινητά τηλέφωνα τους τους έχουν βοηθήσει σε πραγματικά δύσκολες στιγμές της γονιμότητας. Ενδιαφέρονται, σχεδόν το ήμισυ των συμμετεχόντων στην έρευνα αναρωτιέται πώς κατάφερναν οι άνθρωποι να αναθρέφουν τα παιδιά τους πριν από την εποχή των smartphones.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν χίλιοι γονείς με παιδιά έως έξι ετών, διαπίστωσε επίσης ότι, κατά μέσο όρο, ένας γονέας τραβά περίπου 23 φωτογραφίες του παιδιού του κάθε εβδομάδα και κάνει 77 αναζητήσεις σε μηχανές αναζήτησης για να λύσει απορίες που σχετίζονται με τη γονιμότητα. Τα θέματα που συνδέονται με συμπτώματα, ασθένειες και θεραπείες είναι τα πιο συχνά αναζητούμενα.

Με βάση τις απαντήσεις που συγκεντρώθηκαν, η εταιρεία Three παρατήρησε επίσης ότι οι γονείς έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να υπερβαίνουν το όριο δεδομένων που συνδέεται με το τηλεπικοινωνιακό τους πακέτο. «Γνωρίζουμε ότι τα κινητά τηλέφωνα διαδραματίζουν ένα ζωτικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, αλλά το έρευνας αποδεικνύει ότι αυτός ο ρόλος γίνεται ακόμη πιο σημαντικός όταν οι άνθρωποι έχουν παιδιά - σε αυτές τις περιπτώσεις το smartphone γίνεται ζωτικό εργαλείο και μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή ψυχαγωγίας, ιατρικής συμβουλής και πολλά άλλα», δήλωσε η Aislinn O'Connor, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Three εξηγεί ότι τα δεδομένα εξαντλούνται πιο γρήγορα σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς οι γονείς επιδιώκουν να κατεβάσουν και να αναπαράγουν περιεχόμενο για να κρατήσουν τα παιδιά ψυχαγωγημένα, πραγματοποιώντας, κατά μέσο όρο, 12 ώρες streaming περιεχομένου την εβδομάδα.

Οι συμμετέχοντες υπογραμμίζουν ότι το κινητό τηλέφωνο αποτελεί πολύτιμη υποστήριξη σε κρίσιμες στιγμές, καθώς τους επιτρέπει να μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν καταστάσεις με τις οποίες δεν είχαν έρθει ποτέ προηγουμένως σε επαφή, είτε αναζητώντας απαντήσεις online είτε απευθυνόμενοι σε έναν φίλο, συγγενή ή ειδικό.

Για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της κατανάλωσης δεδομένων, το 34% των γονέων καταλήγει να αυξήσει το όριο των δεδομένων κινητής τους σύνδεσης. Η μέση αύξηση ανέρχεται στα 5GB.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις