ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Καλοκαίρι. Όλοι βιώνουμε μια μεταμόρφωση. Κάτι ο ζεστός αέρας, κάτι τα ζωηρά χρώματα της ατμόσφαιρας, κάτι η αίσθηση των διακοπών και η αλμύρα της θάλασσας, όλοι αισθανόμαστε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μία εσωτερική αφύπνιση. Σε τέλειο συγχρονισμό με τα παραπάνω vibes, μια τέχνη έρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά στη σφαίρα του mixology - και δεν είναι άλλη από την δημιουργία κοκτέιλ που συμπυκνώνουν την ίδια την ουσία της εποχής.

Γιατί αυτά τα δροσερά, μυρωδάτα και πολύχρωμα ποτά μπορούν να αιχμαλωτίσουν τις υφές και την ουσία του καλοκαιριού μέσα στο ποτήρι μας! Δεν είναι λοιπόν παράταιρο που το καλοκαίρι, είτε μας βρίσκει στην πόλη, είτε στα νησιά, έχει συνδυαστεί με τα κοκτέιλ. Το Notospress εκτιμά προσπάθειες και επιτυχίες. Το 2ο Φεστιβάλ Coctail Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου κατάφερε να αποτυπώσει ακριβώς αυτό: να ανοίξει μία «πύλη» στην καρδιά της σεζόν, με απόλυτους πρωταγωνιστές ιδιαίτερα κοκτέιλ που θα μας συντροφεύσουν στις πιο μοναδικές καλοκαιρινές μας εμπειρίες.

Συμμετείχαν

Στο φεστιβάλ που έγινε στο Urbana Gastroteka στη Μεγαλοπολη, συμμετείχαν τα μπαρ Le Jardin (Καλαμάτα), Balsac (Καλαμάτα), Elephant (Τρίπολη), Luna Lounge (Καλαμάτα), Coppola (Τρίπολη), Aplo The Beach Warehouse (Γιάλοβα), Yucatán (Πάτρα), Abbey (Πάτρα), Λέσχη Σύμμετρον (Σπάρτη), Ministry (Σπάρτη), Olive Green (Τρίπολη), Aquarella (Καρδαμύλη), The Grog (Μαραθούπολη Μεσσηνία), Αλλοτινό (Ναύπλιο), Merci (Βυτίνα).

Η όλη διαδικασία βασίστηκε στον συνδυασμό της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού. Πρόκειται για μια αμφίδρομη προσέγγιση αφού οι bartenders εκπροσωπώντας τα μπαρ από κάθε νόμο, συνδύασαν ελληνικά αποστάγματα με τοπικά προϊόντα, σε μία απόπειρα να εκφράσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα κάθε περιοχής και ταυτόχρονα να αναδείξουν την Πελοπόννησο μέσα από κάθε γουλιά.

Το Notospress / Life παρουσιάζει* οκτώ από τα τριάντα δύο κοκτέιλ που υπήρξαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς:

Από το Yukatan: Nos, Αγιονερι, Candial πράσινου τσαγιού και πράσινο μήλο, OZ Indian tonic

Από το Urbana Gastroteka: Μια ελληνική παραλλαγή του κλασικού old fashioned, με παλαιωμένο τσίπουρο, όξινη καραμέλα βουτύρου από κομπούσα μελιού και φύλλα συκιάς τα οποία προσδίδουν bitterness και ένα υπόγλυκο άρωμα καρύδας.

Από το Allotino: Το κοκτέιλ Totally Local περιγράφεται κυριολεκτικά από το όνομά του. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι 100% ελληνικά και διάσημα σε όλο το κόσμο. Metaxa το παλαιότερο και πιο γνωστό ελληνικό απόσταγμα με ζωή πάνω από 130 χρόνια. Μαστίχα, ό,τι πιο ιδιαίτερο, σπάνιο και εύγευστο έχει δημιουργηθεί από την ελληνική αποσταγματοποιεία, έρχεται από τα Μαστιχοχώρια της Χίου και είναι μοναδικό στον κόσμο. Ελληνικό γιαούρτι ένα προϊόν με εξαγωγές σε όλη την υφήλιο με μοναδική γεύση και υφή. Η μίξη όλων αυτών μας δίνει ένα πολύπλοκο, νόστιμο και ταυτόχρονα δροσερό αποτέλεσμα.

Συστατικά: Metaxa 12*, Miss tic Mastiha , Greek yogurt , Lemon juice, Simple syrup, Nutmeg

Από το Coppola: Το Rabbit punch. Μια umami συνταγή με βότκα, μαστίχα, φρέσκο χυμό καρότου, μπαλσάμικο και φύλλα δυόσμου.

Από το Aplo the Beach Warehouse: Το Terra Rioja. Απολαύστε τον τολμηρό συνδυασμό του παλαιωμένου αποστάγματος (τσίπουρο), του γλυκού παντζαριού και του φλογερού jalapeno σε ένα μοναδικό κοκτέιλ - μια γεύση Ελλάδας με πικάντικες πινελιές!

Συστατικά: παλαιωμένο τσίπουρο, χειροποίητο σιρόπι παντζαριού, Jalapeno πιπεριά, λάιμ και φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Από το Le Jardin: Το Aigaio. Ένα κοκτέιλ που περιέχει μαστίχα, τζιν, citric acid, Aegean tonic, αρώματα από εσπεριδοειδή, άνηθο και αγγούρι.

Από το Balzac: Το Αγιονέρι tinder. Ένα fancy και παιχνιδιάρικο cocktail που αναδεικνύει όλες τις μυρωδιές και τις μνήμες που έχουμε από τα παιδικά μας καλοκαίρια.

Συστατικά: Αυτό το ιδιαίτερο μιξ περιέχει παλαιωμένο τσίπουρο Αγιονέρι, ένα cordial από φραγκόσυκο, χυμό λεμόνι από την λεμονιά του κήπου μας, oz pink grapefruit και σόδα.

Από το Abbey:Το ΝOS-timo (Ν.Ο.S. = ΝΟ ORDINARY SPIRITS). Πρόκειται για ένα sour κοκτέιλ με βάση το NOS, τη γλυκύτητα την παίρνουμε από το σιρόπι σουμαδα - γιασεμί. Την οξύτητα από το χυμό λάιμ αλλά και από το ξύδι που εμπεριέχεται στο shrub φράουλας. Ο αφρός δίνει πλούσιο σώμα και προκαλείται από την πρωτεΐνη της aqua faba (ζωμός από ρεβίθια). Τέλος, μιας και δεν μπορεί να υφίσταται sour χωρίς bitters έρχεται και δένει το bitteraneo βασιλικού ισορροπώντας το κοκτέιλ

Συστατικά: Φράουλα, Λάιμ, Βασιλικός, Σουμάδα, Γιασεμί, Αφρός.

*Το Notospress παρουσιάζει τα coctails για τα οποία τα bar παρείχαν πληροφορίες

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις