ΕΛΛΑΔΑ. Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Αντρέας Τσουκαλάς. Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η Φαίη Μάτσου, πρώην μέλος του συγκροτήματος Ριφιφί, με μία δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

«Καλό ταξίδι στο φως… Στον υπέροχο, συναισθηματικό, καλλιτέχνη Ανδρέα Τσουκαλά», έγραψε χαρακτηριστικά η ερμηνεύτρια.

Ο Ανδρέας Τσουκαλλας ξεκίνησε την πορεία του στο τραγούδι στις αρχές του 1990. Συγκεκριμένα το 1992 ξεκίνησε στο χώρο της δισκογραφίας ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, όπου και εκδόθηκε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τον γενικό τίτλο «Στους καιρούς τους πονηρούς», το οποίο υπογράφει ως δημιουργός (στίχοι-μουσική) και ερμηνευτής, καθώς και ως υπεύθυνος καλλιτεχνικός επιμελητής της παραγωγής. Το cd αυτό γνωρίζει επιτυχία τόσο σε κριτικές από τα ΜΜΕ, όσο και σε πωλήσεις.

Ένα από τα πολύ γνωστά του τραγούδια ήταν το «Νόμιζα», στο βιντεοκλίπ του οποίου συμμετείχε η Έρρικα Πρεζεράκου.

Η γνωστή αθλήτρια ούσα συντετριμμένη από την θλιβερή αυτή είδηση αποχαιρέτησε τον «μεγάλο της αδερφό» όπως τον αποκαλούσε με μία συγκινητική ανάρτηση μέσα από την οποία περιέγραφε την γνωριμία τους.

«Ήμουν μαθήτρια ακόμα στο σχολείο όταν σε πρωτογνώρισα. Ήσουν ζεστός απλός εγκάρδιος όταν με υποδέχτηκες στο χώρο που θα γυρίζαμε το βίντεο κλιπ σου. Ο σκηνοθέτης του κλιπ είπε Έρρικα θα είσαι ζευγάρι με αυτό το ξανθό αγόρι και θα χρειαστεί να αγκαλιαστείτε και να φιληθείτε . Έτσι ήταν το σενάριο . Του είπα ξέρετε η γονείς μου δεν ξέρουν πολλά για την συμμετοχή μου εδώ ..αν με δουν να φιλιέμαι θα στεναχωρηθούν πολύ. Μήπως να κάνω κινήσεις χορού αντί αυτού ;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ Αντρέα με πόση τρυφερότητα κατανόησες την έγνοια μου και άλλαξες το σενάριο για να είμαι καλά .Είμαι και εγώ Μπαμπάς μου είπες και καταλαβαίνω. Ο ορισμός της ενσυναίσθησης και της ταπεινότητας από έναν καλλιτέχνη .. όταν θα μπορούσες απλά να πεις «δεν με νοιάζει δικό μου τραγούδι και κλιπ είναι εγώ αυτό θέλω». Ήταν τόσο ωραία η ημέρα του γυρίσματος μας που μου ζήτησες να συμμετέχω σε ένα ακόμα κλιπ και δέχτηκα με τόση Χαρά. .

Στο δίσκο σου που μου αφιέρωσες μου υπέγραψες «ο μεγάλος σου αδελφός» . Και έτσι ακριβώς σε ένοιωθα . Ότι χρειαστείς είμαι εδώ μου είπες. Και ήσουν στην πράξη σου .. ήσουν εκεί . Τα τραγούδια σου αγαπήθηκαν πολύ από τους ανθρώπους .. όμως πίστεψε με το μεγαλείο της ψυχής σου περισσότερο για όσους σε γνωρίσαμε.

Να έχει φως η ψυχή σου. Καλό σου ταξίδι μεγάλε μου αδελφέ .. Τα βαθιά μου συλληπητήρια στην οικογένεια. Κουράγιο» έγραψε η Έρρικα Πρεζεράκου.

https://www.instagram.com/reel/CvJh0FuIlso/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις