ΒΛΑΧΙΩΤΗ. Μια θεατρική παράσταση θρύλος, η Μήδεια του Μποστ, ανεβαίνει την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη στις 21:00 από τη θεατρική ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σκνίπες».

Γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασσύλαβο ιαμβικό, η Μήδεια του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ παραμένει επίκαιρη, αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Στον κόσμο που δημιούργησε ο Μποστ, η Μήδεια συναντά τον αόμματο τέως βασικά Οιδίποδα και την κόρη του Αντιγόνη, τον δημιουργό της Ευριπίδη, που προσπαθεί να εμπνευστεί από τον δικό της βίο για να κερδίσει το πρώτο βραβείο, την καλόγρια Πόλυ που ατύχησε ερωτικώς και έναν λάγνο και αμαρτωλό καλόγερο.

Η Μήδεια του Μποστ έχει άντρα άπιστο, συντηρεί το σπίτι μόνη της με τους τροφούς, νοσταλγεί τα παλιά, κάνει ύπνο ανήσυχο, πηγαίνει στον ψυχολόγο της και σκοτώνει τα παιδιά της για λόγο που ενώ αποκρύπτει δεν τον απορρίπτει.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι:

Γιάνναρη Δανάη, Κακαρέλη Βασιλική, Καραμίντζιου Χρυσαυγή, Κεχρή Μαρία-Ελένη, Κουσάνα Λουίζα, Κούτση Δάφνη, Μπακάλσκι Γιώργος, Νικολακόπουλος Νάσος, Ξενούλη Εμμανουέλα, Παπαδοκωνσταντάκης Ηλίας, Σάββας Σωκράτης, Σουμαλά Αλεξάνδρα-Φωτεινή, Σπυρόπουλος Θανάσης, Στέφου Γιώτα, Τσικούρα Γλυκερία, Χελιώτης Δρακούλης-Αλέξανδρος.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Μικιός Δημήτρης
  • Μουσική Επιμέλεια: Χελιώτης Δρακούλης- Αλέξανδρος
  • Επιμέλεια Χορικών: Ασσέρ Ρόζυ
  • Ενδυματολογική & Σκηνογραφική Επιμέλεια: Γιάνναρη Δανάη

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις