ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Ανάμεσα στις Κάννες και στη Νίκαια, στη μεσογειακή Κυανή Ακτή της Νότιας Γαλλίας, βρίσκεται μια γραφικότατη παραθαλάσσια πόλη, η Αντίπολις -στα γαλλικά προφέρεται Antibes. Έχει πλουσιότατο ιστορικό και αρχιτεκτονικό παρελθόν και είναι αδελφή πόλη στο σύνολο με 8 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Αρχαίας Ολυμπίας.

Από το 1960, το φεστιβάλ Jazz à Juan που πραγματοποιείται στην πόλη Antibes υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα της Jazz. Σε ένα εξαιρετικό σκηνικό, παρουσιάζεται το πρόγραμμα ενός από τα πιο διάσημα φεστιβάλ jazz στον κόσμο, με ένα πλήθος εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αδελφοποίησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμο της Antibes προκύπτει, λοιπόν, η συνεργασία του κορυφαίου jazz φεστιβάλ Jazz à Juan με το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι, το διήμερο 8 & 9 Ιουλίου φιλοξενούμε στην Ολυμπία το jazz κουαρτέτο Antibes Quartet Idéal με ρεπερτόριο Νέας Ορλεάνης και με ελεύθερη παρακολούθηση από το κοινό. Το Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 20:30 θα παίξουν jazz μουσική του δρόμου στο κέντρο της Ολυμπίας, ενώ την Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 21:30, θα δώσουν μία μοναδική συναυλία στο αίθριον του Μουσείου της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (Σύγγρειον).

Οι δύο μουσικές βραδιές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την ΚΕΔΑΟ, την ΠΕΔ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ενώ την οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής έχει αναλάβει η Αέναον ΚοινΣΕπ.

Το πρόγραμμα:

-Σάββατο 8 Ιουλίου, ώρα έναρξης 20:30: Μουσική του δρόμου στο κέντρο της Ολυμπίας

-Κυριακή 9 Ιουλίου: ώρα έναρξης 21:30: Συναυλία στο αίθριο του Μουσείου της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (Σύγγρειον)

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους μουσικούς:

Philippe ROS μπάντζο

Jean-Marcel TROPEZ σουσάφωνο

Christian BEDOY σαξόφωνο σοπράνο

Alain RATTIER τρομπόνι

Ελεύθερη Παρακολούθηση

Με την υποστήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ΚΕΔΑΟ, ΠΕΔ, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Αέναον ΚοινΣΕπ

*Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο στέλεχος του Δήμου της Antibes κα Μισέλ Μπος και τον υπεύθυνο για την αδελφοποίηση κ. Άλκη Βολιώτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Jazz à Juan εδώ: https://jazzajuan.com/

Περισσότερες πληροφορίες για την Antibes εδώ: https://www.antibesjuanlespins.com/

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις