Ένας ξεχωριστός μεζές με κοτόπουλο και μπύρα, ιδιαίτερα νόστιμος αφού και συνδυάζει τη σπιρτάδα από τη μουστάρδα και τη γλυκάδα από το μέλι.

Εύκολο στο μαγείρεμα και μπορεί να κάνει την ίδια «δουλειά» σαν μεζές στη μέση του τραπεζιού αλλά και σαν κυρίως πιάτο, με ή χωρίς κάποια άλλη συνοδεία.

Υλικά για 1 στήθος κοτόπουλο:

  • 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο (2 φιλέτα) ξεκοκαλισμένο
  • 50 γρ βούτυρο
  • ½ κουτάκι μπύρα
  • 2 κ . σ. μουστάρδα (απαλή ή πικάντικη κατά προτίμηση)
  • 1 κ. σ. μέλι
  • ½ κ. γ. κουρκουμά
  • Μερικά κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι - πιπέρι

Μαγείρεμα:

  • Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τις πέτσες, αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο και το κόβουμε σε μικρότερα φιλετάκια
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ και άνετο τηγάνι. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και το φρέσκο θυμάρι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και ανακατεύουμε
  • Σβήνουμε με τη μπύρα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και λίγο νερό
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτα
  • Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και αν θέλουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις