Υλικά για τη βάση (για 10 άτομα):
125 γρ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
1 μικρό αβγό

Για την καραμέλα:
125 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο

Για την γκανάς σοκολάτας:
240 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 m1 κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αβγών
30 γρ. ζάχαρη
10 γρ. βούτυρο

Παρασκευή:

Ετοιμάζουμε τη βάση: Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αβγό και στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγά, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα με τα χέρια μας, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και απλώνουμε τη ζύμη με πλάστη ζαχαροπλαστικής. Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και απλώνουμε προσεχτικά τη ζύμη, ώστε να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με πιρούνι τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Βάζουμε ένα άδειο κατσαρολάκι στη φωτιά και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη να καραμελώσει. Προσοχή: Μη ρίχνετε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, γιατί τότε δημιουργούνται «σβόλοι». Όσο πιο λίγο γίνεται και σιγά σιγά. Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στρώνουμε λίγη καραμέλα στην ψημένη ζύμη της τάρτας.

Ετοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ. Στο μεταξύ, βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και περιχύνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναρίχνουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά. Ζεσταίνουμε μέχρι τους 90°C (λίγο πριν από το σημείο βρασμού) και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Όταν η γκανάς γίνει χλιαρή, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις τάρτες με την γκανάς και τις βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα και να κρυώσουν.