Ο κόσμος του καφέ: Τιραμισού με καφέ φίλτρου και καραμέλα
1922 – 2022: 100 Χρόνια καφές Βεκράκος
Μία εύκολη συνταγή για τιραμισού που δεν περιέχει αυγά. Ο συνδυασμός της καραμέλας με τον καφέ προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των γλυκών!
Υλικά
- Για 8-10 άτομα – Προετοιμασία: 35 λεπτά – Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
- 300 γρ τυρί κρέμα
- 1 κουτί φυτική κρέμα για σαντιγί (μεταλλικό)
- 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
- 2 κούπες έτοιμο καφέ φίλτρου
- Κακάο σκόνη για πασπάλισμα
- Λίγο λικέρ καφέ
Προετοιμασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει με σύρμα ή μίξερ χειρός
- Σε διαφορετικό μπολ χτυπάμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής κρέμα.
- Με απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε στην πρώτη κρέμα την δεύτερη.
- Στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε μία μακρόστενη φόρμα για γλυκά τα σαβαγιάρ αφού τα έχουμε στιγμιαία βουτήξει στον έτοιμο καφέ μαζί με το λικέρ. Όταν καλυφθεί ο πάτος πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο.
- Απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ βρεγμένα με καφέ-λικέρ και κακάο πάνω από την κρέμα. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ και πασπαλίζουμε με κακάο και τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά).
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες. Στη συνέχεια μπορούμε να το καταναλώσουμε!
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις