Χοιρινό αυγολέμονο με αγριόχορτα
Υλικά
• 1 ½ κιλό χοιρινό «Τσικάκη – Γιαννόπουλου» κομμένο σε μπουκιές
• 1 κιλό αγριόχορτα
• 4-5 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
• μια χουφτίτσα άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 αυγά
• 2 λεμόνια
• ελαιόλαδο
Παρασκευή
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε τα χορταράκια για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να σωταριστεί και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ,αλάτι, πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας. Όταν το κρέας μας είναι έτοιμο και έχει μείνει λίγο νερό ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα μας να πάρουν 2-3 βράσεις και τον άνηθο.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό. Αφήνουμε να σταθεί λίγο το φαγητό πριν σερβίρουμε, να δέσουν οι γεύσεις.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις