Κοτόπουλο αλα κρεμ
Υλικά
• 1/2 κιλό στήθος κότοπουλο, φιλεταρισμένο (Λακωνίας, βιολογικό)
• 150γρ μανιτάρια σαμπινιόν (κοινά μανιτάρια), κομμένα σε φέτες
• 60ml νερό (1/4 φλιτζ.)
• 125ml ελαιόλαδο Λακωνίας (1/2 φλιτζ.)
• 250ml λευκό κρασί (1 φλιτζ.)
• 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη (ή 2 κ.σ. ξερή)
• 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
• 200ml κρέμα γάλακτος
• 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
• αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Σχίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά τα φιλέτα στη μέση, κατά μήκος, ώστε να επιτύχουμε πάχος 1-2 πόντους για να μαγειρευτεί ταχύτερα. Στη συνέχεια το κόβουμε σε 5-6 κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό και το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά (λίγο πριν το μέγιστο). Μόλις βράσει γυρνάμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές. Όταν απορροφηθούν τα υγρά του, προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε γυρνώντας και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Το τραβάμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε βάζοντας το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με τη συνοδεία του ρυζιού.
Πηγή: littlecookingtips.com
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις