Παγωτό σύκο με ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 400 γρ. καθαρισμένα σύκα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 17% λιπαρά
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 40 γρ. στέβια κρυσταλλική ή 80 γρ. μέλι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Καραμελωμένοι ξηροί καρποί
- 30 γρ. καρύδια καθαρισμένα
- 25 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
- 40 γρ. μέλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπαλσάμικο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Μια πρέζα γαρύφαλλο
Παρασκευή
- Ρίχνουμε τα σύκα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε καλά μαζί μέχρι να γίνουν ένα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Μόλις αρχίσει να παγώνει, ανακατεύουμε με το σύρμα για να παγώσει ομοιόμορφα και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι.
- Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά από 20 λεπτά κάνουμε το ίδιο. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές.
- Για να φτιάξουμε τους ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε το μέλι, το μπαλσάμικο, την κανέλα και το γαρύφαλλο σε ένα κατσαρολάκι.
- Το βάζουμε σε μεσαία φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν στο καραμελωμένο σιρόπι.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε μια επιφάνεια για να κρυώσουν και να δέσει η καραμέλα.
- Σερβίρουμε το παγωτό σύκο με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς από πάνω.
Πηγή: elromio.gr
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις