Υλικά

  • 400 γρ. καθαρισμένα σύκα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 17% λιπαρά
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 40 γρ. στέβια κρυσταλλική ή 80 γρ. μέλι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα


Καραμελωμένοι ξηροί καρποί

  • 30 γρ. καρύδια καθαρισμένα
  • 25 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
  • 40 γρ. μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαλσάμικο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Μια πρέζα γαρύφαλλο


Παρασκευή

  1. Ρίχνουμε τα σύκα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε καλά μαζί μέχρι να γίνουν ένα.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  3. Μόλις αρχίσει να παγώνει, ανακατεύουμε με το σύρμα για να παγώσει ομοιόμορφα και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι.
  4. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά από 20 λεπτά κάνουμε το ίδιο. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές.
  5. Για να φτιάξουμε τους ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε το μέλι, το μπαλσάμικο, την κανέλα και το γαρύφαλλο σε ένα κατσαρολάκι.
  6. Το βάζουμε σε μεσαία φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν στο καραμελωμένο σιρόπι.
  8. Στη συνέχεια, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε μια επιφάνεια για να κρυώσουν και να δέσει η καραμέλα.
  9. Σερβίρουμε το παγωτό σύκο με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς από πάνω.


Πηγή: elromio.gr


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις