Υλικά

3 μέτριες πατάτες βρασμένες
5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι
2 ελιές Καλαμών



Παρασκευή

Τοποθετείτε στο μπλέντερ το μαϊντανό μαζί με το σκόρδο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Γυρίζετε το κουμπί και πολτοποιείτε τα υλικά.

Προσθέτετε κομμάτι κομμάτι τις πατάτες και σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι. Όταν αρχίσει να απορροφάτε το ελαιόλαδο και το ξίδι, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι ή λίγο ακόμη ξίδι.

Αδειάζετε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ και τη γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και με 2-3 ελιές.