Ομελέτα με πατάτες, λουκάνικο και μπέϊκον
Υλικά (για 4 άτομα)
12 αβγά χτυπημένα με το σύρμα
4 μικρές πατάτες κομμένες σε φέτες
2 λουκάνικα χωριάτικα «Τσικάκης –Γιαννόπουλος» κομμένα σε φέτες
2 φέτες μπέϊκόν κομμένες σε κομμάτια
50 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο Λακωνίας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Χωρίζουμε τα υλικά σε δύο μέρη ή σε τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
Τηγανίζετε τις πατάτες. Απλώνεται σε απορροφητικό χαρτί.
Σε τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο που θα καλύψει τον πάτο. Σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία τα λουκάνικα και το μπέϊκον.
Προσθέτετε τις τηγανισμένες πατάτες και ρίχνετε τα χτυπημένα αβγά.
Αλατοπιπερώνετε.
Αφήνεται την ομελέτα να τηγανιστεί ανακατεύοντας ελαφρά.
Ψήνεται γυρίζοντας την ομελέτα και από την άλλη πλευρά.
Πασπαλίζεται με τυρί και σερβίρετε.
Αν τη θέλετε πιο πικάντικη τρίψτε λίγη ρίγανη όταν σερβίρετε.
Συνοδεύεται με κρύα μπύρα