Ο Χρήστος Βέργαδος για τα γαμήλια γλυκά, τη ζαχαροπλαστική και…τη σοκολάτα!
Ο Λάκωνας Χρήστος Βέργαδος, σε μια συνέντευξη στο Yes I Do free press, μίλησε, φυσικά, για τα γλυκά αλλά μια ιδιαίτερη κατηγορία τους, αυτά που προορίζονται για γαμήλιες τελετές. Τι πρέπει να προσέχουν τα ζευγάρια, πώς πρέπει να διαλέγουν το τέλειο γλυκό για το γάμο τους και ποιες είναι οι δικές του προτιμήσεις!
Ο ίδιος λοιπόν, δηλώνει ξεκάθαρη αδυναμία στη σοκολάτα χωρίς όμως να μπορεί να καταλήξει στο δικό του αγαπημένο γλυκό! Φέτος θα ετοιμάζει τα γλυκά για την «Ελένη» στον Alpha ενώ θα συνεχίσει να μεταδίδει τα γλυκά μυστικά του στα παιδιά της σχολής που διδάσκει. Το wedding cake είναι «το κερασάκι στην τούρτα»…
Ο διάσημος ζαχαροπλάστης μιλώντας για τη μόδα στα γαμήλια γλυκά είπε πως «γεύσεις πιο ιδιαίτερες κερδίζουν έδαφος και υποχωρούν σιγά σιγά οι κλασικοί συνδυασμοί, όπως σοκολάτα-βανίλια». Μιλώντας δε για τα λάθη των ζευγαριών κατά τη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου γλυκού «Θεωρώ ότι ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που γίνονται στην επιλογή των wedding cakes είναι τα λάθη της υπερβολής. Είναι σημαντικό να κυριαρχεί η κομψότητα και φυσικά οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες του υποψήφιου ζευγαριού».
Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι πολύ σημαντική λέει ο Χρήστος Βέργαδος όμως «το πάντρεμα των ποιοτικών υλικών για να πουν μεταξύ τους «Yes I Do» και να δημιουργήσουν ένα γλυκό είναι και λίγο χημεία όπως ακριβώς και στον έρωτα. Προσωπικά έχω μια αδυναμία στη σοκολάτα και στους συνδυασμούς της με μέντα, βιολέτα, λεβάντα». Ως προς την εποχή, «γενικά όσον αφορά στην γεύση θεωρώ πως υλικά όπως το κάστανο, η καραμέλα και φυσικά η bitter σοκολάτα είναι ιδανικά για φθινοπωρινό και χειμερινό γάμο. Όσον αφορά στην εικόνα και το «styling» γιατί όχι, μια τούρτα σε pal αποχρώσεις διακοσμημένη με πλατανόφυλλα κατασκευασμένα από ζάχαρη».
«Και αν μιλάμε για την ιδανική Yes I Do τούρτα, πώς θα ήταν αυτή;» τον ρώτησαν για να πάρουν απάντηση ανθρώπινη και όχι επαγγελματική, ρομαντική και καθόλου εμπορική: «Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό πολλές φορές, για το ποια είναι η ιδανική, η τέλεια τούρτα γάμου και ξέρεις πού έχω καταλήξει; Ότι τελικά είναι αυτή που τη διαλέγει ένα ζευγάρι και την ώρα που τους δείχνω και συζητάμε, βλέπω να κοιτάζονται στα μάτια. Εκεί φαίνεται το πάθος και ο έρωτας τους. Άρα, τελικά η ιδανική τούρτα είναι αυτή που κρύβει την αγάπη του ζευγαριού…»
«Και τελικά ζαχαροπλάστης γεννιέσαι ή γίνεσαι;» αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος αλλά ο Χρήστος Βέργαδος είναι και δάσκαλος ζαχαροπλαστικής: «Σίγουρα γίνεσαι. Μιλώντας και σαν καθηγητής ζαχαροπλαστικής οι γνώσεις επάνω στο επάγγελμα αυτό μπορούν να μεταλαμπαδευτούν και μπορεί να γίνει κάποιος πολύ καλός ζαχαροπλάστης. Τώρα το τι θα κάνει τον κάθε ζαχαροπλάστη να ξεχωρίσει είναι καθαρά προσωπικό θέμα ανάλογα με την καριέρα που θέλει να ακολουθήσει».