Σας παρουσιάζουμε συνταγές μαγειρικής που προέρχονται από τη Λακωνική παράδοση και βασίζονται στα αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης, από τον Οδηγό Συνταγών της «Τσικάκης – Γιαννόπουλος Α.Ε.»

Χοιρινό με γάλα

Υλικά (για 6 άτομα):

1 1/2 κιλό ρολό χοιρινό (από το μέρος της μπριζόλας)
3 κουταλιές φυτικό βούτυρο
3 φλιτζάνια γάλα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σωτάρετε το κρέας σε κατσαρόλα με το φυτικό βούτυρο ώσπου να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και, σταδιακά, το γάλα. Σιγοβράζετε το κρέας με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, για 1/ 1/2-2 ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτετε κατά το βράσιμο λίγο ακόμη γάλα. Αφήνετε το χοιρινό να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες και το περιχύνετε με τη σάλτσα του. Το συνοδεύετε με λαχανικά σωταρισμένα σε βούτυρο.