Οι γαρίδες στο τηγάνι, μαγειρεμένες με φρέσκο βούτυρο και μυρωδικά, αποτελούν τον ιδανικό ψαρομεζέ, για το ούζο ή το κρασί.

Χωρίς περίεργα υλικά και με τον ελάχιστο δυνατό χρόνο, αυτή η συνταγή λύνει τα χέρια σε όλους όσους λατρεύουν τα θαλασσινά, αλλά βαριούνται τις πολύπλοκες και χρονοβόρες, παρασκευές.

Μυρωδάτες γαρίδες στο τηγάνι με φρέσκο βούτυρο και μυρωδικά

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 500 γρ ξεπαγωμένες γαρίδες αποφλοιωμένες (χωρίς το κεφάλι αλλά με την ουρά) μέτριες σε μέγεθος
  • 50 γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 κίτρινο βιολογικό λεμόνι
  • ½ κρασοπότηρο ούζο
  • Μερικά φύλλα από φρέσκια λουίζα
  • Αλάτι & πιπέρι

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

  • Σε ένα άνετο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και ανάβουμε τη φωτιά
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το σκόρδο, στο μέτριο του τρίφτη
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε στο τηγάνι στο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο
  • Σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν τα υλικά και προσθέτουμε τις γαρίδες, ξεπαγωμένες και καλά στραγγισμένες. * Αν κρατάνε υγρά όταν τις βάλουμε στο τηγάνι, θα γεμίσει με πολύ νερό και θα δέσει δύσκολα η σάλτσα, ενώ οι γαρίδες θα παρά βράσουν
  • Ξύνουμε στο μέτριο του τρίφτη το λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος) και βάζουμε μερικά φύλλα λουίζας πάνω από τις γαρίδες
  • Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι γαρίδες από όλες τις πλευρές
  • Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί ο μεζές σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα
  • Σερβίρουμε με έξτρα ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις