Γαρίδες στο τηγάνι με βούτυρο και μυρωδικά

Οι γαρίδες στο τηγάνι, μαγειρεμένες με φρέσκο βούτυρο και μυρωδικά, αποτελούν τον ιδανικό ψαρομεζέ, για το ούζο ή το κρασί.
Χωρίς περίεργα υλικά και με τον ελάχιστο δυνατό χρόνο, αυτή η συνταγή λύνει τα χέρια σε όλους όσους λατρεύουν τα θαλασσινά, αλλά βαριούνται τις πολύπλοκες και χρονοβόρες, παρασκευές.
Μυρωδάτες γαρίδες στο τηγάνι με φρέσκο βούτυρο και μυρωδικά
Υλικά για 2 μερίδες:
- 500 γρ ξεπαγωμένες γαρίδες αποφλοιωμένες (χωρίς το κεφάλι αλλά με την ουρά) μέτριες σε μέγεθος
- 50 γρ βούτυρο αγελαδινό
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ξύσμα και χυμό από 1 κίτρινο βιολογικό λεμόνι
- ½ κρασοπότηρο ούζο
- Μερικά φύλλα από φρέσκια λουίζα
- Αλάτι & πιπέρι

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:
- Σε ένα άνετο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και ανάβουμε τη φωτιά
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το σκόρδο, στο μέτριο του τρίφτη
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε στο τηγάνι στο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο
- Σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν τα υλικά και προσθέτουμε τις γαρίδες, ξεπαγωμένες και καλά στραγγισμένες. * Αν κρατάνε υγρά όταν τις βάλουμε στο τηγάνι, θα γεμίσει με πολύ νερό και θα δέσει δύσκολα η σάλτσα, ενώ οι γαρίδες θα παρά βράσουν
- Ξύνουμε στο μέτριο του τρίφτη το λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος) και βάζουμε μερικά φύλλα λουίζας πάνω από τις γαρίδες
- Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι γαρίδες από όλες τις πλευρές
- Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί ο μεζές σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα
- Σερβίρουμε με έξτρα ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
