ΣΠΑΡΤΗ. Παρεμβάσεις για την εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν τόσο στην ενίσχυση όσο και στην απόκτηση δεξιοτήτων, όπως η αναβάθμιση των μουσικών σχολείων με έμφαση στη χρήση και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υποδομών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων καθώς προβλέπει και χρηματοδοτεί το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ένα τέτοιο πρόγραμμα αξιοποίησε το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης με πρωτεργάτη τον καθηγητή μουσικής (ηλεκτρική κιθάρα) Στέφανο Παπαχαρίτο κι έτσι αποκτά ένα σύγχρονο ψηφιακό studio ηχογράφησης.

to-mousiko-sxoleio-spartis-apektise-studio-ixografiseon-1.jpg
Ο Στέφανος Παπαχαρίτος

Ο ενθουσιασμός των ανθρώπωv τoυ Μουσικού Σχολείου και των Γονέων και Φίλων είναι μεγάλος όπως φαίνεται και στα social media. Οι δυνατότητες πλέον είναι άλλες και οι προκλήσεις σημαντικές για τους σπουδαστές αλλά και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου που για μια ακόμα φορά έδειξαν τον δρόμο.

Υποστήριξη Αναβάθμισης της Μουσικής Εκπαίδευσης των Μουσικών Σχολείων

Τα Μουσικά Σχολεία ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους διδάσκονται μαθήματα Γενικής Παιδείας και μαθήματα μουσικής ειδίκευσης, όπως ατομικό μάθημα στα Θεωρητικά της μουσικής, ομαδικά μαθήματα μουσικής παιδείας, μαθήματα επιλογής στη Μουσική και Μουσικά Σύνολα. Τα συγκεκριμένα μαθήματα έχουν ως κύριο στόχο την εκπαιδευτική σύνδεση με την Ανώτατη Μουσική Εκπαίδευση, μέσω της παροχής επαρκούς προετοιμασίας στους μαθητές που το επιθυμούν, για τη συμμετοχή τους στο σύστημα των ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων και για την ακόλουθη επιτυχή φοίτησή τους στα πανεπιστημιακά τμήματα που θα επιλέξουν από τις ειδικεύσεις που προσφέρονται.
Προβλέπεται, επίσης, η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού δυναμικού μουσικών ειδικοτήτων σε θέματα ενσωμάτωσης ΤΠΕ, Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας, καθώς και η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του εξοπλισμού για την υποστήριξη της ενσωμάτωσης των ΤΠΕ, της Μουσικής Τεχνολογίας και της Ηχοληψίας στην εκπαιδευτική διαδικασία (με δυνατότητα χρήσης της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 25 του Καν. (ΕΕ) 2021/1060 για χρηματοδότηση με συμπληρωματικό τρόπο από το ΕΤΠΑ). Στο πλαίσιο των ως άνω υποδράσεων, δύναται να υλοποιηθούν συμπληρωματικές δράσεις υποστήριξης (π.χ. ενέργειες ενημέρωσης, προβολής και δημοσιότητας, προμήθεια αναλωσίμων κ.λπ.).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις