ΚΟΣΜΟΣ. Η 34χρονη γυναίκα της ιστορίας πίστευε πραγματικά ότι είχε την τέλεια ζωή, στο πλάι του 36χρονου συζύγου της.

Έχοντας και οι δύο επιτυχημένες δουλειές που τις λατρεύουν και δύο καταπληκτικά παιδιά, μία 10χρονη κόρη και έναν 5χρονο γιο, η γυναίκα θεωρούσε ότι τίποτα δεν είναι ικανό να χαλάσει την ευτυχία της.

Όταν ήταν έγκυος στον γιο της, παραλίγο να χάσει τη ζωή της, η ίδια και το έμβρυο, λόγω κάποιων επιπλοκών στην εγκυμοσύνη. Λόγω της περιπέτειας της υγείας της δεν μπορούσε να έχει ερωτικές σχέσεις με τον σύζυγό της, τόσο στη διάρκεια όσο και μετά την εγκυμοσύνη, καθώς πονούσε φριχτά και λάμβανε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.

«Πίστευα ότι με καταλαβαίνει»

Όσο για τον σύζυγό της, η ίδια έβρισκε πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι την καταλάβαινε σ’ όλη τη διάρκεια και δεν την πίεσε ποτέ να κάνουν οτιδήποτε που δεν επιθυμούσε η ίδια.

«Τότε πίστευα ότι δεν με πίεζε επειδή καταλάβαινε τον πόνο μου, όμως εκείνος έβρισκε αλλού ικανοποίηση. Πριν από λίγους μήνες, δεχτήκαμε μία κλήση από τις υπηρεσίες πρόνοιας. Στην αρχή τρομοκρατήθηκα, σκεπτόμενη τα δικά μου παιδιά. Όμως, όπως ανακάλυψα στη συνέχεια, μία γυναίκα την οποία δεν είχα γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου, είχε σκοτωθεί σε τροχαίο, αφήνοντας πίσω μία κόρη με το επίθετο του συζύγου μου και αναγνωρισμένη από εκείνον».

«Νόμιζα πως είχε γίνει λάθος»

«Στην αρχή θεώρησα ότι πρόκειται για λάθος, μέχρι που ο σύζυγός μου, μού είπε την αλήθεια. Όπως φάνηκε, όσο εγώ υπέφερα στην εγκυμοσύνη μου και έχοντας παρενέργειες που με έφεραν κοντά στον θάνατο, εκείνος συναντούσε μία άλλη γυναίκα. Μού είπε ότι ήταν σαν να μού έκανε μία χάρη».

«Αποφάσισα ν’ αναλάβουμε τη φροντίδα της κόρης του»

Η εργαζόμενη της πρόνοιας τους πληροφόρησε ότι ο άντρας της είναι ο κοντινότερος εν ζωή συγγενής ο οποίος μπορεί να φροντίσει το μικρό κορίτσι του οποίου την παρουσία μέχρι τότε δεν γνώριζε.

Η οικογένεια της μητέρας του κοριτσιού δεν ενδιαφερόταν καθόλου να το φροντίσει. Όταν η πρόνοια ρώτησε αν εκείνοι είναι πρόθυμοι ν’ αναλάβουν το κορίτσι, η γυναίκα είπε ότι θα το έκαναν. Καταλαβαίνει ότι ο άντρας της είχε έναν παράνομο δεσμό, και το κορίτσι που προήλθε από τη σχέση αυτή, είναι η ρίζα όλων της των προβλημάτων.

Ο άντρας της ωστόσο, δεν είχε πρόβλημα να εγκαταλείψει την κόρη του στην ολοκληρωτική φροντίδα της μητέρας του για πέντε ολόκληρα χρόνια. Έτσι, δεν ήθελε να του επιτρέψει ν’ απαλλαγεί από την κόρη του τώρα που εκείνη τον χρειαζόταν. «Είναι δική του ευθύνη, τώρα πλέον δική μας», είπε η γυναίκα. «Τού είπα ότι θα τον βοηθήσω με όσα χρειάζεται για την πρόνοια».

«Το μόνο που του ζήτησα να κάνει ήταν να το πει στα παιδιά»

«Εκείνος το μόνο που έπρεπε να κάνει, είναι να εξηγήσει την κατάσταση στα δικά μας παιδιά. Το γεγονός ότι τώρα μιλάω έτσι μαρτυρά ότι, τελικά δεν το έκανε ποτέ».

Η γυναίκα ετοίμασε ένα δωμάτιο για το κοριτσάκι, του αγόρασε καινούργια έπιπλα και μερικά παιχνίδια.

Τα δικά της παιδιά πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο, οπότε ανέλαβε λίγη παραπάνω δουλειά, ώστε ν’ αυξήσει το εισόδημά της και να καταφέρει να στείλει και την κόρη του συζύγου της στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά της. Επίσης, έπρεπε να ενημερώσει την οικογένεια, τη δική της και του συζύγου, αφού εκείνος δεν ήθελε να το κάνει. Η γυναίκα έκανε όλες τις απαιτητικές ενέργειες, όσο ο άντρας της δεν κούνησε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι.

Πριν από δύο εβδομάδες, το μικρό κορίτσι ήρθε να μείνει μαζί τους και, το πρώτο πράγμα που τη ρώτησαν τα παιδιά της είναι, ποιο είναι αυτό το κοριτσάκι. Όπως φάνηκε, ο άντρας της δεν μίλησε ποτέ στα παιδιά τους, όπως της είχε υποσχεθεί.

«Τα παιδιά δεν το πήραν καθόλου καλά»

«Αναγκάστηκα να το πω εγώ στο σχολείο των παιδιών μας, τις οικογένειες και τους συγγενείς μας σχετικά με το νέο μέλος της οικογένειάς μας».

«Εκείνος της είπε ότι δεν μπορούσε να το πει στα παιδιά τους, γιατί ‘ντρεπόταν’ πολύ να τ’ αντιμετωπίσει. Έτσι, αναγκάστηκε να σηκώσει αυτό το φορτίο η γυναίκα, εξηγώντας στα παιδιά της ότι, από εδώ και στο εξής, το κορίτσι αυτό θα ζει μαζί τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα παιδιά δεν χάρηκαν καθόλου με την είδηση, ενώ το κοριτσάκι ήταν μπροστά στην ανακοίνωση».

«Η κόρη μου ούρλιαζε και έκλαιγε, κάνοντας και τον γιο μου να κλαίει. Μία κατάσταση η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ο άντρας μου έκανε το ελάχιστο που του είχα ζητήσει, να τους το εξηγήσει δηλαδή πολύ νωρίτερα».

Για τις δύο εβδομάδες που το παιδί μένει μαζί τους, τίποτε δεν έχει βελτιωθεί.

Ο σύζυγός της αρνείται να τη βοηθήσει με τις επιπλέον ευθύνες που έχουν προκύψει με το τρίτο παιδί στο σπίτι. Πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και υπόκειται στην ταπείνωση να πρέπει να κουβαλάει μαζί της παντού το μικρό κορίτσι που δεν είναι δικό της παιδί.

«Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον»

Βλέπει τους γύρω της να την επικρίνουν, η μεγάλη της κόρη είναι πολύ δυσαρεστημένη και δεν θέλει να έχει σχέσεις με το παιδί του πατέρα της. Όσο για τον γιο της, είναι πολύ μικρός για να καταλάβει αλλά έχει ξεσπάσματα.

«Την ίδια στιγμή, δεν ξέρω πώς μπορώ να βοηθήσω το μικρό κορίτσι και ξέρω ότι, αν νιώσω ότι η ζωή μου καταρρέει, εκείνη θα αισθάνεται πολύ χειρότερα», συμπλήρωσε.

«Πρότεινα να κάνουμε οικογενειακή ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους ώστε να καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και να συνεργαστούμε για χάρη των παιδιών. Ο σύζυγος αρνείται να κάνει οτιδήποτε, λέγοντας ότι περιμένει να του τα ψάλλουν όλοι, αν και το μόνο που ήθελε ήταν να με βοηθήσει».

«Δεν έχω ιδέα πώς μπορώ να διορθώσω την κατάσταση, χρειάζομαι βοήθεια. Δεν θέλω διαζύγιο, επειδή ξέρω ότι μόνο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα για τα παιδιά, αν και η οικογένειά μου, μου παρουσιάζει το διαζύγιο ως την μόνη επιλογή που έχω. Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του συζύγου με ικετεύει να προσπαθήσω και…να το ξεπεράσω».

Τι συμβουλή θα της δίνατε;

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις