ΕΛΛΑΔΑ. Τον δρόμο του Θεού έχει αποφασίσει εδώ και κάποια χρόνια να ακολουθήσει η πρώην ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη. Στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα παρουσιάστηκε ρεπορτάζ για την ζωή της, αφού αφιερώθηκε στον μοναχισμό.

Συγκεκριμένα η Ναταλία Λιονάκη χειροτονήθηκε και πλέον ζει σε μοναστήρι στην Δυτική Κένυα ως μοναχή Φεβρωνία. Ο Επίσκοπος Κισούμου Μάρκος μίλησε στην εκπομπή και τη δημοσιογράφο Φαίη Φώτου.

«Βρίσκομαι εκεί στο Κισούμου στην Δυτική Κένυα. Εκεί το έργο μας είναι περισσότερο για την ιεραποστολή. Επιβλέπουμε τις ανάγκες των ανθρώπων, τα μικρά παιδιά, την διατροφή τους στο σχολείο. Τα δίδακτρά τους, αν μπορούμε να βοηθήσουμε και να τους διδάσκουμε για την εκκλησία.

Την πίστη μας, την Ορθοδοξία. Προσπαθούμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό να εξασφαλίσουμε όπως είπα τις ανάγκες εκεί των ανθρώπων. Με τις πολλαπλές δυσκολίες, τις αντιξοότητες και καθημερινός δόξα τω Θεώ, καταφέρνουμε τουλάχιστον να κάνουμε τα αναγκαία, με τις δωρεές των ανθρώπων από το εξωτερικό», ανέφερε αρχικά ο Επίσκοπος Κισούμου Μάρκος.

«Δεν έχω επέμβει στο ιστορικό της»

Στη συνέχεια είπε: «Έχουμε κάποιες μοναχές εκεί που είναι σε ένα μοναστήρι κοντά. Έχει χρόνια τώρα που είναι εκεί, επί του μακαριστού προκατόχου μου. Δεν έχω ασχοληθεί ούτε έχω επέμβει στο ιστορικό της και τα λοιπά. Εγώ ξέρω μόνο ότι υπάρχει. Τώρα, με τις μοναχές που έχουμε εκεί, μας βοηθούν στο έργο μας, φτιάχνουν το μοναστήρι».

«Έχει χρόνια που είναι εκεί, δεν έχουν φύγει για αρκετό καιρό. Το έργο τους είναι εκεί, η ζωής τους είναι εκεί. Όταν αφιερώνεται κάποιος στο έργο της εκκλησίας, παραμένει στο μοναστήρι του, εκτός αν για κάποια επείγουσα ανάγκη χρειαστεί να πάει στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

«Είναι ευτυχισμένη, είναι χαρούμενη»

Ακόμα εξήγησε: «Οι τρεις μοναχές που έχουμε είναι ευτυχισμένες, χαρούμενες. Γιατί ζουν το Χριστό. Δεν θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για τη συγκεκριμένη μοναχή. Μπορώ να μιλήσω γενικά για όλες τις μοναχές που έχουμε εκεί. Επιβιώνουν όπως είπα, την Ορθοδοξία, την προσευχή. Εξάλλου η ζωή τους είναι ησυχαστική».

«Είναι εντάξει, είναι ευτυχισμένη, είναι χαρούμενη», σημείωσε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις