ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απεβίωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ο Βασίλειος Θεοδοσάκης, άνθρωπος βαθιάς πίστεως στην Εκκλησία, ο οποίος προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινότητα των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν στην οποία διετέλεσε πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου από το 1967 μέχρι το 1971.

Στις 19 Μαρτίου του 1978 τιμήθηκε με το οφίκιο του Αρχοντα Δεπουτάτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα, Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, σε μήνυμά του προς τους Αρχοντες έγραψε πως «ο Αρχων Βασίλειος Θεοδοσάκης θα παραμείνει στη μνήμη όλων ως ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος σε συνεργασία με τον αγαπητό του φίλο αδελφό Αρχοντα Κώστα Βέλλιο, παρουσίαζαν και έστηναν την έκθεση για τη μεγάλη καταστροφή και καύση της Σμύρνης, κάθε χρόνο στις κοινότητες της περιοχής της Νέας Υόρκης».

Ο Δρ Λυμπεράκης έγραψε επίσης πως «θυμάμαι πάρα πολύ έντονα όταν κατά το Προσκύνημά μας το έτος 2000 στη Σμύρνη, τιμώντες τη μνήμη των χιλιάδων χριστιανών που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαφύγουν, πώς οι Αρχοντας Βασίλης Θεοδοσάκης και Κώστας Βέλλιος, μας εξηγούσαν με λεπτομέρειες τα γεγονότα».

Ο Δρ Λυμπεράκης σημείωσε ακόμα πως «εκ μέρους των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκφράζομε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του Χάιδω, στην κόρη του Τίνα η οποία είναι πολύ καλή φίλη των Αρχόντων και σε ολόκληρη την οικογένειά του».

Πηγή: ekirikas.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις