ΗΠΑ. Ένας παντρεμένος αστυνομικός της Πολιτειακής Αστυνομίας της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αφού φέρεται να συνέλαβε βίαια την πρώην φίλη του και να την οδήγησε σε πρόγραμμα θεραπείας ψυχικής υγείας με ψευδείς ισχυρισμούς.

Ο Ρόναλντ Ντέιβις, 37 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του για να προχωρήσει στην προσαγωγή της πρώην φίλης του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μια ιατρική εγκατάσταση για πολλές ημέρες, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Ντόφιν.

Ο Ντέιβις φέρεται να της είπε: «Ξέρω ότι δεν είσαι τρελή, θα σε παρουσιάσω ως τρελή», οδηγώντας την στην αναγκαστική ιατρική περίθαλψη, ισχυρίστηκε το θύμα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του εισαγγελέα.

Η προσπάθειά του να «συλλάβει» την πρώην του ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου, όταν ζήτησε βοήθεια από συναδέλφους του αστυνομικούς, επειδή είπε ότι το θύμα -που αναγνωρίστηκε από τον εισαγγελέα ως M.F.- είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα.

Κατόπιν συμβουλής της πολιτειακής αστυνομίας, ο Ντέιβις, εκτός υπηρεσίας εκείνη την περίοδο, επικοινώνησε με τους αξιωματούχους της κομητείας μέσω του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αστυνομίας και παρουσιάστηκε ως στρατιώτης, για να λάβει σχετική άδεια, αφού υπέβαλε υποτιθέμενα μηνύματα από εκείνη στα οποία απειλούσε με αυτοκτονία, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Μόλις πήρε την έγκριση, ο αστυνομικός κυνήγησε τη γυναίκα, με την οποία έβγαινε ραντεβού για περίπου τέσσερις μήνες, προτού φτάσουν ένστολοι αστυνομικοί, ανέφεραν οι αρχές.

«Θα το τακτοποιήσω μόνος μου», φέρεται να είπε.

Ο Ντέιβις και ένας πολίτης που ήταν μαζί του βρήκαν το θύμα σε έναν χώρο πικνίκ σε ένα δάσος. Την πήρε και τη μετέφερε στο αυτοκίνητό του πριν οι δύο τους παλέψουν στο έδαφος.

Ο Ντέιβις φαίνεται πάνω στην πρώην του καθώς εκείνη ισχυρίζεται ότι την έριξε στο έδαφος, σύμφωνα με το υλικό που κατέγραψε ο άνδρας που ήταν μαζί με τον Ντέιβις και δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του εισαγγελέα. Είπε επίσης ότι δεν χρειαζόταν βοήθεια και ήθελε να ξεφύγει από τον αστυνομικό. «Είσαι τρελός», είπε. «Είσαι εντελώς τρελός… και μετά με κάνεις να φαίνομαι τρελή».

Καθώς έκανε μια κίνηση για να απελευθερωθεί, ο Ντέιβις τη χτύπησε και την κράτησε στο έδαφος με μια «λαβή τύπου πάλης», όπως φαίνεται στο βίντεο, σύμφωνα με τις αρχές. Είπε περισσότερες από μία φορές «δεν μπορώ να αναπνεύσω» καθώς ήταν από πάνω της. Όταν οι δυο τους σηκώθηκαν, ο Ντέιβις τη συγκράτησε, καθώς εκείνη είπε επανειλημμένα ότι δεν έκανε τίποτα κακό. «Γιατί μου φέρεστε σαν να είμαι εγκληματίας;», είπε πριν φτάσουν ένστολοι αστυνομικοί και τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο Lehigh Valley Hospital-Schuylkill.

Η M.F. φάνηκε να «μην κατανοεί πραγματικά γιατί την περιορίζουν», αναφέρουν τα έγγραφα.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, υπέστη τραύματα στο σώμα της. Η κοπέλα κρατήθηκε χωρίς τη θέλησή της στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες και δεν εμφάνισε αυτοκτονικές σκέψεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό.

Βγήκε από το νοσοκομείο στις 26 Αυγούστου και στη συνέχεια ανακρίθηκε από την αστυνομία.

Μόλις οι αστυνομικοί είδαν μια ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του ζευγαριού, δεν θεώρησαν ότι υπήρχε λόγος να την αναγκάσουν να υποβληθεί σε θεραπεία, δήλωσε η αστυνομία. Τα υποτιθέμενα «αυτοκτονικά» μηνύματά της που χρησιμοποίησε εναντίον της ο Ντέιβις φάνηκε να είναι υποθετικής φύσης και μέρος μιας μεγαλύτερης διαφωνίας σχετικά με την επιδείνωση της σχέσης τους, είπαν οι αρχές.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις