ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ. Σκηνές χάους και απόλυτης καταστροφής εκτυλίχθηκαν στην Ουρουγουάη και συγκεκριμένα στο Μοντεβιδέο, πριν και μετά την αναμέτρηση της Νασιονάλ με την Μπόκα Τζούνιορς (0-0), στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες Αργεντίνοι οπαδοί ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα της ομάδας τους, με αποτέλεσμα οι δρόμοι της πόλης να μετατραπούν σε πεδίο μάχης για αρκετές ώρες πριν από τον αγώνα.

Οπαδοί της Νασιονάλ κυνηγούσαν τους φιλάθλους της Μπόκα, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και σε εμπορικά κέντρα του Μοντεβιδέο.

Η κατάσταση ξέφυγε και κατά την είσοδο των Αργεντινών στο γήπεδο, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν υπερβολική βία, με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και ρόπαλα, ενώ αρκετοί έφιπποι κρατούσαν μέχρι και... σπαθιά!

Εν μέσω της καταστολής, ένας οπαδός της Μπόκα, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε δημόσια, τραυματίστηκε από πλαστική σφαίρα και εθεάθη πεσμένος στο έδαφος να ζητά βοήθεια από τους υπόλοιπους οπαδούς, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τραυματίστηκαν.

«Μας πέταξαν τα πάντα, αέρια και σφαίρες», είπε μια γυναίκα μετά τα επεισόδια. «Είμαστε εδώ από τις 6 το απόγευμα. Έκλεισαν τις πόρτες και δεν άφησαν κανέναν να μπει. Άρχισε να συσσωρεύεται κόσμος και μετά άρχισαν να μας δέρνουν, να πετάνε αέρια και να μας χτυπάνε με σφαίρες», δήλωσε άλλος οπαδός της Μπόκα.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις