ΗΠΑ. Μια μητέρα από τη Νεμπράσκα δήλωσε ένοχη επειδή έδωσε στην κόρη της χάπια για άμβλωση και βοήθησε να θαφτεί το έμβρυο.

Αναλυτικότερα, μια μητέρα από τη Νεμπράσκα ομολόγησε την ενοχή της υποστηρίζοντας πως έδωσε στην 17χρονη κόρη της χάπια για παράνομη άμβλωση πέρυσι και στη συνέχεια την βοήθησε να κάψουν και να θάψουν το έμβρυο.

Σύμφωνα με την κατάθεση ομολογίας, η 42χρονη Τζέσικα Μπέρτζες, από το Νόρφολκ, παραδέχτηκε ότι παρείχε χάπια για άμβλωση μετά την 20ή εβδομάδα κύησης της κόρης της, ότι έκανε ψευδή αναφορά και επιπλέον παραδέχτηκε την αλλοίωση ανθρώπινων σκελετικών υπολειμμάτων. Η 42χρονη είχε κατηγορηθεί ότι βοήθησε την 17χρονη τότε κόρη της, Σελέστ Μπέρτζες , να τερματίσει την εγκυμοσύνη της. Τα έγγραφα του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας Μάντισον δείχνουν ότι παρήγγειλε χάπια άμβλωσης στο διαδίκτυο.

Αφού η έφηβη έκανε άμβλωση στο 29 εβδομάδων έμβρυο, οι δύο τους έκαψαν τα υπολείμματα και τα έθαψαν σε ένα χωράφι βόρεια του Νόρφολκ στη βορειοανατολική Νεμπράσκα. Οι αρχές βρήκαν αργότερα το καμένο έμβρυο.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Μάντισον, Τζο Σμιθ, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κατηγορεί κάποιον για παράνομη εκτέλεση άμβλωσης μετά τις 20 εβδομάδες, με βάση ένα νόμο που θέτει αυτόν τον περιορισμό και που ψηφίστηκε το 2010. Τον Μάιο, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Τζιμ Πίλεν υπέγραψε την απαγόρευση των αμβλώσεων στο διάστημα των 12 εβδομάδων,

Η δικαστική ακρόαση της Τζέσικα Μπέρτζες έχει οριστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου. Δύο από τις κατηγορίες εναντίον της είναι κακουργήματα, ενώ η μία είναι πλημμέλημα. Η Σελέστ Μπέρτζες, 18 ετών σήμερα, κατηγορήθηκε ως ενήλικη και δήλωσε ένοχη τον Μάιο για την αφαίρεση, απόκρυψη ή εγκατάλειψη νεκρού σώματος. Η δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών.

Οι συζητήσεις μέσω Facebook για την άμβλωση

Μέσω μηνυμάτων στο Facebook, οι δυο τους συζήτησαν για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης και για τα σχέδια καταστροφής των αποδεικτικών στοιχείων. Τα μηνύματα, τα οποία ανακάλυψαν οι διωκτικές αρχές με τη χρήση εντάλματος έρευνας, περιγράφονται λεπτομερώς στα δικαστικά έγγραφα. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η κόρη μιλούσε στα μηνύματα «για το πώς ανυπομονεί να βγάλει το "πράγμα" από το σώμα της». Είπε επίσης ότι «επιτέλους θα μπορέσω να φορέσω τζιν».

Σε ένα από τα μηνύματα μήνυμα, η Τζέσικα Μπέρτζες είπε στην κόρη της ότι είχε προμηθευτεί τα χάπια και της έδωσε οδηγίες για το πώς να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις