ΦΛΟΡΙΝΤΑ. Μια τρομακτική εμπειρία έζησαν δύο αθλητές του paddleboard στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα, όταν τους ακολουθούσε ένας σφυροκέφαλος καρχαρίας.

Η Malea Tribble, από το Fort Lauderdale, και ο σύντροφός της στην κωπηλασία Gabe Barajas βίωσαν μία έντονη εμπειρία καθώς ολοκλήρωναν την εκδήλωση Crossing for Cystic Fibrosis, όπου οι συμμετέχοντες ταξιδεύουν 80 μίλια από τις Μπαχάμες στη Φλόριντα με μια κωπηλατική σανίδα για να συγκεντρώσουν χρήματα.

Καθώς η Tribble και ο Barajas έκαναν κουπί στον ωκεανό χωρίς να βλέπουν στεριά, η Tribble ένιωσε μερικά χτυπήματα στο κάτω μέρος της σανίδας της, αλλά δεν γνώριζε ότι ένας περίεργος καρχαρίας σφυροκέφαλος κολυμπούσε ακριβώς από κάτω της, καθώς βρισκόταν στη μέση του Κόλπου.

https://www.instagram.com/reel/CuCrufKgMng/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο σύζυγός της Ricky - που βρισκόταν στη βάρκα υποστήριξης - εντόπισε το ψηλό ραχιαίο πτερύγιο του ζώου καθώς ανέβαινε πίσω από τη σανίδα της Tribble και κατεύθυνε τη σύζυγό του να κωπηλατήσει προς το μέρος του.

«Malea, έλα στην πλευρά», ακούγεται να λέει ο Ricky σε ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Crossing for Cystic Fibrosis στο Instagram. 'Συνέχισε να έρχεσαι'.

Κάποιος άλλος στο σκάφος ενημερώνει την κωπηλάτισσα ότι ο καρχαρίας «συνεχίζει να σε ακολουθεί».

«Είναι μεγάλος;» ρωτάει.

«Είναι δύσκολο να πω», απάντησε κάποιος.

Η Tribble τραβάει τη σανίδα της κοντά στη βάρκα και κάθεται, ενώ φωνάζουν στον Barajas να μείνει καθιστός στη σανίδα του.

«Σφυροκέφαλος καρχαρίας ακριβώς εδώ», λέει ο Ricky στον Barajas ενώ η γυναίκα, του κάνει ένα ψεύτικο πτερύγιο στο κεφάλι της για να δείξει τι συνέβαινε.

https://www.instagram.com/reel/CuFgtmxO5WK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στη συνέχεια, το ζευγάρι παρέμεινε κοντά στο σκάφος καθώς συνέχισε το ταξίδι του πίσω στη Φλόριντα.

Αναλογιζόμενη τη στιγμή, η Tribble είπε ότι δεν «ένιωσε ποτέ ανασφαλής». «Αισθανθήκαμε ήρεμοι. Δεν είχα χρόνο να επιτρέψω στον εαυτό μου να φοβηθεί», δήλωσε στους διοργανωτές της εκδήλωσης. «Ακόμα και μια τόσο μοναδική συνάντηση όπως η δική μου, δεν θα με απέτρεπε από το να αγωνιστώ ξανά στο The Crossing. Το "γιατί" μας για αυτή την εκδήλωση είναι το ίδιο το ίδρυμα.

Ο ιδρυτής της εκδήλωσης Crossing, Travis Suit, δήλωσε ότι είναι «ευγνώμων που η Malea δεν έπαθε τίποτα και πολύ περήφανος για την ήρεμη και πειθαρχημένη αντίδραση των Tribble's κατά τη διάρκεια της κατάστασης».

Η εκδήλωση Crossing συμβάλλει στη συγκέντρωση χρημάτων για το Ίδρυμα Piper's Angels Foundation που βοηθά ασθενείς και οικογένειες με κυστική ίνωση.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι σύμφωνα με το International Shark Attack File, που είναι η μόνη επιστημονικά τεκμηριωμένη βάση δεδομένων στον κόσμο για όλες τις γνωστές επιθέσεις καρχαριών, από το 1900 έχουν καταγραφεί 16 περιστατικά μεταξύ ανθρώπων και σφυροκέφαλων καρχαριών, και από αυτά, δεν υπήρξε κανένας θάνατος (7 Φεβρουαρίου 2022 www.newsweek.com).

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις