ΓΑΛΛΙΑ. Νεκρός κατέληξε νεαρός άνδρας που πήδηξε από κτήριο προσπαθώντας να αποφύγει τα επεισόδια που μαίνονται στη Γαλλία για τη δολοφονία του 17χρονου Νοέλ από σφαίρα αστυνομικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl, πρόκειται για έναν 19χρονο, που συμμετείχε σε διαδήλωση και ο οποίος έπεσε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων, ενώ βρισκόταν στη στέγη ενός καταστήματος Lidl στο Petit-Quevilly του προαστίου Seine-Maritime της Νορμανδίας το βράδυ της Πέμπτης (29/6).

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρουέν και κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν αφήνει ελπίδες.

Η περίπτωση του νεαρού αποτελεί τον πρώτο θάνατο εν μέσω των ταραχών που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (27/6) στην γαλλική πόλη Ναντέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) ο νεαρός βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ενοικιαζόμενο, με το οποίο φέρεται να είχε κάνει αρκετές τροχαίες παραβάσεις.

Ένα βίντεο που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και πιστοποιήθηκε από τη Le Monde δείχνει το σταματημένο όχημα, δύο αστυνομικούς να στέκονται στο πλάι στο ύψος του μπροστινού παραθύρου, ο ένας εκ των οποίων κρατά τον οδηγό υπό έλεγχο. Όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να φεύγει, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς ανοίγει πυρ, και πετυχαίνει τον 17χρονο στο στήθος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις