ΚΙΝΑ. Ένα κεφάλι ποντικού βρέθηκε σε μια συσκευασία γεύματος σε καφετέρια της Κίνας, για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν χθες την είδηση, προκαλώντας αστεϊσμούς στο διαδίκτυο και έναν ευρύτερο διάλογο για την ασφάλεια των τροφίμων στη χώρα.

Το κεφάλι του τρωκτικού βρέθηκε μέσα σε μια συσκευασία γεύματος στην καφετέρια του νοσοκομείου παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής της κομητείας Σιουσάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανακοίνωση της υπηρεσίας ρύθμισης της αγοράς της κομητείας. ‘Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει το κεφάλι του ποντικού μέσα σε ένα πιάτο moyuya (πάπια με κονιάκ), μια τοπική νοστιμιά, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο τομέας τροφοδοσίας της καφετέριάς του έχει ανατεθεί σε έναν εξωτερικό συνεργάτη μέσω κυβερνητικής πλειοδοσίας και ότι δεν έχει συναντήσει στο παρελθόν τέτοιο ζήτημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που ένα κεφάλι ποντικού βρίσκεται μέσα σε πιάτο: την 1η Ιουνίου ένας φοιτητής στο Βιομηχανικό Πολυτεχνικό Κολλέγιο της Τζιανσί, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, τη Ναντσάν, ανήρτησε ένα βίντεο που δείχνει «ένα αντικείμενο με δόντια, μάτια και μύτη» μέσα στο πιάτο του με ρύζι στην καφετέρια του κολεγίου, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολίτες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων έπειτα από τα δύο περιστατικά. «Εφεξής οι καφετέριες θα πρέπει να εγκαταστήσουν κάμερες ασφαλείας και να παίζουν τα βίντεο που καταγράφουν στον χώρο της τραπεζαρίας», έγραψε ένας χρήστης στην ιστοσελίδα Weibo, το αντίστοιχο Twitter της Κίνας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το 2022, η Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς ανέφερε ότι 518.600 υποθέσεις με παραβιάσεις ασφάλειας των τροφίμων ερευνήθηκαν και διεκπειραιώθηκαν σε εθνικό επίπεδο.

Παρότι η ασφάλεια τροφίμων στην Κίνα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, οι επιθεωρήσεις των ρυθμιστικών αρχών της αγοράς εντόπισαν τον περασμένο χρόνο συχνότερα προβλήματα ανάμεσα σε αγροτικά προϊόντα και στη βιομηχανία τροφοδοσίας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις