Οι 3 πλουσιότεροι Έλληνες των ΗΠΑ και η λίστα με τους 50 του 2020.
ΚΟΣΜΟΣ. Το αφιέρωμά της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας για τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς συνεχίζεται και το 2020.
Προσφιλής πάντα ο πλούτος σε όλους, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί από την εποχή του Αριστοτέλη, ο οποίος πρώτος έδωσε τον ορισμό ως «πλήθος οργάνων οικονομικών και πολιτικών», είτε σαν κάτι που θέλουμε να αποκτήσουμε, είτε σαν κάτι που θέλουμε να πολεμήσουμε. Και στις δύο περιπτώσεις καταλήγουμε στον ίδιο παρονομαστή: να ασχολούμαστε μαζί του.
Τα δισεκατομμύρια που θα διαβάσετε παρακάτω είναι έννοιες απρόσιτες για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας. Παρ' όλα αυτά, η μερίδα αυτών των ανθρώπων κατάφερε να μετατρέψει το χρήμα από σκοπό σε παιχνίδι και να το εκτοξεύσει σε αστρονομικά ποσά.
Οι τεράστιες περιουσίες αποκτήθηκαν είτε σαν κληρονομιά από τους μετανάστες γονείς ή παππούδες τους, είτε μέσω έξυπνων επενδύσεων, είτε μέσα από την εκμετάλλευση της μόρφωσης και της εξυπνάδας τους.
Νο1. Τζιμ Ντέιβις και Οικογένεια / $7,7 δισ. / New Balance
Κολλέγιο Μίντλμπουρι (Βιολογία/Χημεία), παντρεμένος, 2 παιδιά
Με μια πραγματική εκτόξευση της προσωπικής του περιουσίας κατά την χρονιά που πέρασε - συγκεκριμένα κατά 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια - Ο Τζέιμς Σ. «Τζιμ» Ντέιβις, Εκτελεστικός Πρόεδρος της New Balance, είναι, για μια ακόμη χρονιά, στην κορυφή της λίστας του «Εθνικού Κήρυκα» με τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς.
Ο Ντέιβις, 77 ετών πλέον, έχει γεννηθεί στη Μασαχουσέτη, από Ελληνες μετανάστες γονείς. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Μίντλμπουρι, με πτυχίο στη Βιολογία/Χημεία, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα αντελήφθη ότι δεν του άρεσε το σχολείο («μισούσα το σχολείο», ανέφερε επακριβώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sports Business Daily»). Αφού τελείωσε το Κολλέγιο, άρχισε να πουλάει είδη που αφορούσαν την βιολογία και την χημεία. Στην συνέχεια, αποφάσισε ότι έφτασε η στιγμή να εξαγοράσει μια μικρή εταιρεία και η New Balance αποτέλεσε την πρώτη του επιλογή. Οπως έχει δηλώσει, εκείνη την περίοδο ήξερε κάποια πράγματα για τα αθλητικά είδη, απολύτως τίποτα όμως για τα αθλητικά παπούτσια, οπότε αρχικά δεν κατέθεσε προσφορά. Παρόλα αυτά, ένα χρόνο αργότερα, το 1972, η εταιρεία, η οποία σήμερα έχει συμπληρώσει 114 χρόνια δραστηριότητας στα αθλητικά υποδήματα, εξακολουθούσε να βρίσκεται προς πώληση και τότε ο Ντέιβις αποφάσισε να την αγοράσει.
Το 1976, η εταιρεία είχε μια ακόμη πιο ανοδική πορεία με τη δημιουργία του αθλητικού παπουτσιού New Balance 320, ιδανικού για τρέξιμο. Η γυναίκα του Ντέιβις, Εϊμι, μπήκε στην εταιρεία το 1977 και σήμερα διατελεί Αντιπρόεδρος. Εκτοτε, η New Balance έχει αναπτυχθεί, παραμένοντας μια από τις λίγες του είδους που εξακολουθεί να παράγει τα παπούτσια εντός των ΗΠΑ, ενώ έχει λανσάρει είδη ένδυσης και αξεσουάρ για το Λακρός και το ποδόσφαιρο. Ο Ντέιβις και η οικογένειά του έχουν στην κατοχή τους το 95% της εταιρείας, το οποίο παραμένει ιδιωτικό.
Τον Ιούλιο του 2019, η «Boston Globe» ανακοίνωσε ότι η New Balance επρόκειτο να ανοίξει ένα εργοστάσιο στο Methuen της Μασαχουσέτης, το οποίο ο Ντέιβις περιγράφει ως «εργοστάσιο του μέλλοντος». Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, φοροαπαλλαγές ύψους 900 χιλιάδων από την Πολιτεία αλλά και της τάξεως των 272 χιλιάδων για τα περιουσιακά στοιχεία, επρόκειτο να υποβοηθήσουν την επένδυση, το ύψος της οποίας ανέρχεται στα 33 εκατομμύρια δολάρια. Το εργοστάσιο αυτό θα είναι το 6ο για τη New Balance στη Νέα Αγγλία, απ' όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής των αθλητικών υποδημάτων της εταιρείας. Θα πρόκειται για την πρώτη μονάδα παραγωγής που ανοίγει η New Balance, σε διάστημα μιας 20ετίας.
Ως αντιπαροχή στις φοροαπαλλαγές, η εταιρεία έχει δεσμευθεί να δημιουργήσει 60 νέες θέσεις εργασίας στο νέο εργοστάσιο, το οποίο θα έχει συνολική έκταση 80.000 τετραγωνικών ποδιών.
Σύμφωνα με την «Boston Globe», θα δοθεί έμφαση σε νέες μεθόδους παραγωγής, στην τρισδιάστατη εκτύπωση, την έρευνα και την ανάπτυξη.
Τον Απρίλιο του 2019, η NB Development Group θεμελίωσε τον πολυχώρο «The TRACK at New Balance», δίπλα από την Boston Landing, που περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσα συναυλιών 3500 θέσεων, σε συνεργασία με την Bowery Presents, όπως επίσης και ένα αθλητικό ερευνητικό κέντρο (New Balance Athletics Sports Research Lab). Ο πολυχώρος έχει συνολική έκταση 250.000 τετραγωνικών ποδιών και εμπεριέχει ακόμη εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια στο ισόγειο. Η ανέγερση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.
Το «The Track at New Balance» θα φέρει νέα δεδομένα στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, λόγω του πρωτοποριακού σχεδιασμού, της τοποθεσίας και των ανέσεων που θα περιλαμβάνει. Επίσης, το πρότζεκτ θα αλλάξει εντελώς τη μορφή της περιοχής, η οποία κατακλύζεται από παλιές αποθήκες.
Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Τζιμ Ντέιβις, όπως προέκυψαν από την συνέντευξή του στο «Sport Business Daily»:
Αγαπημένο συγκρότημα: The Rolling Stones.
Αγαπημένη ταινία: Δεν παρακολουθεί ιδιαίτερα.
Αγαπημένο ρητό: Οτιδήποτε αναφέρεται στην αντοχή, να μην εγκαταλείπεις ποτέ, να πιστεύεις ακράδαντα.
Αγαπημένο μέρος για διακοπές: Η βόρεια ακτή της Βοστώνης.
Ενα τυπικό ρεπό: Δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο με την οικογένειά του. Του αρέσει να περνάει την ώρα του με τα αυτοκίνητά του. Εχει συλλογή αυτοκινήτων.
Νο2. Τόμ Γκόρης / 6,6 δισεκατομμύρια / Equity Investment, Sports
Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (Construction Management)
Παντρεμένος, 3 παιδιά.
Ο Τομ Γκόρης είναι το νούμερο δυο στον κατάλογο του Εθνικού Κήρυκα με τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανός. Ο Γκόρης, 55 ετών σήμερα, γεννήθηκε στη Ναζαρέτ, από Ελληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα. Μετακόμισε στο Τζένεσι της Μινεσότα, σε ηλικία μόλις 4 ετών.
Στα νεανικά χρόνια του, ο Γκόρης βοηθούσε τον πατέρα του, στο μικρό μπακάλικο που διατηρούσε, στο Φλιντ. Οταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, συνεταιρίστηκε με τον αδελφό του -επίσης περιλαμβάνεται σε αυτήν την έκδοση- στην εξαγορά εταιρειών.
Σήμερα, ο Γκόρης προϊσταται σε σχεδόν 40 εταιρείες, με συνολικό κεφάλαιο περίπου 19 δισεκατομμυρίων, μέσω της Platinum Equity, η οποία είναι ένας δικός του οργανισμός διατήρησης επενδύσεων. Η Platinum Equity είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της στις ΗΠΑ, με γραφεία στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, το Λονδίνο και την Σιγκαπούρη. Τα τμήματά της, που ασχολούνται με ανάπτυξη επιχειρήσεων, νομικές υποθέσεις, αγοραπωλησίες ακινήτων, μάρκετινγκ, οικονομικά και άλλους τομείς, προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες.
Από την ίδρυσή της, το 1995, η Platinum Equity έχει πραγματοποιήσει 200 εξαγορές σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων της αγοράς. Η σημερινή ατζέντα της, περιλαμβάνει εταιρείες από διάφορους τομείς και διαφορετικά είδη συναλλαγών. Κάθε μια από αυτές τις εταιρείες ενεργεί αυτόνομα. Για παράδειγμα, τον περασμένο Ιανουάριο, η Platinum Equity ολοκλήρωσε την εξαγορά της Cision Ltd, μητρικής εταιρείας της PR Newswire.
To 2011, o Γκόρης και η Platinum εξαγόρασαν τους Ντιτρόιτ Πίστονς από το NBA. Τον Αύγουστο του 2016, ο Γκόρης εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της Platinum και έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης.
Στην αρχή του 2020, ο Τζέιλεν Ρόουζ, πρώην παίκτης του NBA, που σήμερα εργάζεται ως αθλητικός αναλυτής στο ABC και το ESPN, προσέγγισε τον Γκόρης για να εξαγοράσει ένα μειοψηφικό πακέτο των μετοχών στους Πίστος. Ο Ρόουζ κατάγεται από το Ντιτρόιτ, μεγάλωσε με τους Πίστος και έχει μια μακρά σχέση με τον Γκόρης, ο οποίος έχει υποστηρίξει οικονομικά το δημόσιο τσάρτερ σχολείο του Ρόουζ στο Ντιτρόιτ.
Το 2016, ίδρυσε το Flint Now, προκειμένου να αναδείξει τη λειψυδρία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Φλιντ. Τον περασμένο Νοέμβριο επέκτεινε την συνεργασία του με την Πρωτοβουλία της Παιδιατρικής Κλινικής του Χάρλεϊ, λαμβάνοντας δωρεά ύψους 325.000 δολαρίων από τον Σύλλογο αθλητών του NBA για φρούτα και λαχανικά για όλα τα παιδιά του Φλιν, την περίοδο των Χριστουγέννων. Την ίδια περίοδο, ο Γκόρης δώρισε 10.000 παιχνίδια, ποδήλατα και κράνη, στις οικογένειες του Ντιτρόιτ.
Ο Γκόρης, η σύζυγός του, Χόλυ και τα τρία τους παιδιά διαμένουν στο Μπέβερλι Χιλς, αλλά διατηρούν μια ακόμη οικία στο Μπέρμινγχαμ. Τον Ιανουάριο του 2020, σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε για την φορολογία των ακινήτων στο Λος Αντζελες, ανέφερε ότι υπάρχουν 12 σπίτια στην πόλη που αποφέρουν φόρους άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων τον χρόνο. Ενα από αυτά τα σπίτια ήταν η έπαυλη του Γκόρης στο Χόλμπυ Χιλς, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γκόρης αγόρασε αυτήν την έπαυλη -που περιλαμβάνει 10 υπνοδωμάτια, 20 μπάνια και 30.000 τετραγωνικά πόδια έκταση- το 2016. Το κυρίως υπνοδωμάτιο εκτείνεται σε 5.300 τετραγωνικά πόδια - διπλάσιο από την έκταση του μέσου σπιτιού στις ΗΠΑ. Το άρθρο ανέφερε ότι ο Γκόρης πληρώνει 1,22 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους τον χρόνο.
Νο 3. Τζόν Κατσιματίδης / $3,3 δισεκατομμύρια / Πετρέλαια, Αγορά ακινήτων, Σούπερ μάρκετ
New York University, παντρεμένος, 2 παιδιά
Με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Τζον Α. Κατσιματίδης είναι πολύ κοντά στην κορυφή και της φετινής λίστας μας.
Από το προηγούμενο αφιέρωμα στους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς, ο Κατσιματίδης έχει υπάρξει ιδιαίτερα ενεργός στην Κοινότητά μας, αλλά και ευρύτερα. Ηταν ο επίσημος ομιλητής στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου εστίασε στην επιρροή της πολιτικής στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης και το μέλλον της αγοράς πετρελαίου στις ΗΠΑ και το εξωτερικό. Επέκτεινε την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ που διαθέτει, εξαγοράζοντας την αλυσίδα D' Agostino. Τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου. Εγινε μέλος σε μια νέα οντότητα, τους Φίλους του Αγίου Νικολάου, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με αποστολή να επιβλέπει την ολοκλήρωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Εξαγόρασε τον ραδιοφωνικό σταθμό 77 WABC. Τιμήθηκε για την προσφορά του από την Κοινότητα των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν. Επίσης, υποστηρίχθηκε, ανεπίσημα, από τον πρώην Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, ως ένας «λογικός» υποψήφιος για την Δημαρχία της Νέας Υόρκης - αυτά ήταν μόνο μερικά από τα επιτεύγματά του.
Το 2013, ο Κατσιματίδης χρηματοδότησε ο ίδιος την προεκλογική του καμπάνια για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης, αλλά ήρθε δεύτερος, στις ιδιαίτερα ισχυρές προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ενδεχομένως να το ξανακάνει το 2021. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real Deal», ο Κατσιματίδης είπε πως σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα - αυτή τη φορά όμως μέσω του Δημοκρατικού Κόμματος. Είπε χαρακτηριστικά ότι «κάποιος πρέπει να το κάνει. Η κατάσταση στην πόλη χειροτερεύει και ανησυχώ πάρα πολύ. Αγαπώ τη Νέα Υόρκη».
Ο Κατσιματίδης είναι ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Red Apple, που είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στην χώρα, με 8.000 υπαλλήλους και υπολογιζόμενα κέρδη της τάξεως των 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο πορτφόλιο της Red Apple περιλαμβάνονται δραστηριότητες σχετικές με τα πετρελαιοειδή, σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και την αγορά ακινήτων. Εστιάζοντας κυρίως στον τομέα της ενέργειας, η περιουσία του Κατσιματίδη εκτοξεύτηκε με τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου.
Τα πρόσφατα πρότζεκτ του Κατσιματίδη περιλαμβάνουν την ανέγερση κτιρίων μεικτής χρήσης στις γειτονιές του Φορτ Γκριν, στο Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ. Αναλαμβάνει την κατασκευή του Ocean Dreams, μιας μονάδας 425 οικιών προς ενοικίαση, με θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό, στο Κόνεϊ Αϊλαντ. Τον Μάρτιο του 2019, η τράπεζα Santander προσέφερε στην Red Apple ένα πακέτο αναχρηματοδότησης της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων για το 32 ορόφων κτιριακό συγκρότημα με την ονομασία «The Eagle».
Πρόσφατα, τον Δεκέμβριο, ο Ομιλος Red Apple έλαβε έγκριση από την Επιτροπή Κτιριακής Ανάπτυξης στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριδας για την ανέγερση ενός κτιρίου αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει ένα κτίριο 45 ορόφων με οικίες τύπου condo, ένα ξενοδοχείο 20 ορόφων, επαγγελματικές εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 20.000 τετραγωνικών ποδιών και ένα γκαράζ 800 θέσεων. Ο Κατσιματίδης θα χρειαστεί έγκριση από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας για έναν ουρανοξύστη ύψους 515 ποδιών. Ο νέος πύργος θα ξεπεράσει το ψηλότερο, σήμερα, κτίριο στην πόλη.
Οταν ο Κατσιματίδης ήταν βρέφος, η οικογένειά του μετανάστευσε από τη Νίσυρο, ένα μικρό ελληνικό νησί, σε ένα διαμέρισμα στο Χάρλεμ. Σήμερα, στα 71 χρόνια του, ο Κατσιματίδης είναι ένας πραγματικά αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, μέσα από σκληρή δουλειά και επενδύσεις δεκαετιών.
Ο Κατσιματίδης σπούδασε στο NYU, αλλά αποσύρθηκε πριν ολοκληρώσει τα απαιτούμενα μαθήματα για το πτυχίο, επηρεασμένος από τον πατέρα του. Ανοιξε το πρώτο παντοπωλείο το 1969 και, όταν έκλεισε τα 24 χρόνια του, είχε ήδη στην κατοχή του 10 καταστήματα, με συνολικά ετήσια έσοδα της τάξεως των 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Επένδυσε 5 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά ακινήτων του Μανχάταν το 1977. Το ακίνητο αυτό έφτασε να αξίζει 100 εκατομμύρια δολάρια μετά από πέντε χρόνια. Ο Κατσιματίδης αγόρασε μετοχές της United Refining αξίας 7,5 εκατομμυρίων. Η εταιρεία αυτή έχει στην κατοχή της, πλέον 375 εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και καταστήματα στην Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη και το Οχάιο.
Ο Κατσιματίδης έχει άδεια πιλότου, αλλά μια εγχείρηση στα μάτια δεν του επιτρέπει να πετάει τα τελευταία χρόνια. Εχει βοηθήσει στη συγκέντρωση εκατομμυρίων για την καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ, του Πάρκινσον και του Διαβήτη. Υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Brooklyn Tech Endownment Foundation. Για την εποχή εκείνη, η δωρεά των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν η μεγαλύτερη που είχε γίνει για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 1988, έχει χρηματοδοτήσει υποτροφίες στην Σχολή Επιχειρήσεων του NYU.
Ο Κατσιματίδης είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά, την Αντρια και τον Τζον. Η σύζυγός του, Μάργκο, είναι προϊσταμένη της διαφημιστικής εταιρείας του Ομίλου.
Ακολουθούν τα ονόματα και οι περιουσίες των άλλων 47 Ελλήνων των ΗΠΑ:
- 4. Τζον Πολ Ντετζόρια. $3,1 δισεκατομμύρια. Hair Air Care Products, Spirits
- 5. Γεώργιος Αργυρός. $2,7 δισεκατομμύρια. Αγορά Ακινήτων, Αθλητισμός
- 6. Ντίν Μητρόπουλος. $2,4 δισεκατομμύρια. Μάνατζμεντ, Επενδύσεις
- 7. Πήτερ Νικόλας. $2,3 δισεκατομμύρια. εταιρεία Boston Scientific, κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων
- 8. Άλεκ Γκόρς. $2,1 δισεκατομμύρια. Τεχνολογία, Εξαγορές
- 9. Οικογένεια Χασιώτη. $2,1 δισεκατομμύρια. Παντοπωλεία
- 10. Πήτερ Άγγελος. $2 δισεκατομμύρια. Νομικά
- 11. Τζέιμι Νατιμόν. $1,7 δισ. Πρόεδρος και CEO της JPMorgan Chase
- 12. Τζορτζ Μάρκους. $1,6 δισ. Κτηματομεσιτικά
- 13. Τζέιμις Χάνος. $1,5 δισ. Επενδύσεις
- 14. Τέντ Λεονσις $1,3 δισ. Διαδίκτυο, Κεφάλαιο Επιχειρήσεων, Επαγγελματικά Αθλήματα
- 15. Έντουαρντα Ζαντέρ. $1,3 δισ. Τεχνολογία
- 16. Dr Τζόρτζ Γιαννακόπουλος. $1,2 δισ. Φαρμακευτικά
- 17. Dr Ρόι Βάγγελος $1 δισ. Φαρμακευτικά, Υγεία
- 18. Γεώργιος Μπεχράκης $930 εκατ. Φαρμακευτικές Εταιρείες
- 19. Kώστας και Τον Καρτσώτης. $902 εκατ. Ρολόγια, Δερμάτινα αξεσουάρ
- 20. Τζον Κάλαμος $820 εκατ. Διεθνής Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων
- 21. Τζον Παγιαυλάς. $751 εκατ. Βιομηχανία Υπηρεσίας Τροφίμων
- 22. Γιώργος Σακελλάρης. $739 εκατ. Ενέργεια, Περιβάλλον
- 23. Οικογένεια Δημουλά. $710 εκατ. Σούπερ Μάρκετ
- 24. Τζόν Παπατζόν. $695 εκατ. Επιχειρηματικά Κεφάλαια
- 25. Αγγελος Τσακόπουλος $600 εκατομμύρια. Αγορά Ακινήτων
- 26. Μάρκος Λεμονής. $500 εκατ. Επενδύσεις
- 27. Τζον Ράγκος ο Πρεσβύτερος. $468 εκατ. Περιβαλλοντική Διαχείριση
- 28. Τον Χανκς και Ρίτα Γουίλσον. $467 εκατομμύρια. Ψυχαγωγία
- 29. Dr Νικόλαος Γαλακάτος. 379 εκατ. δολάρια. Βιομηχανική Τεχνολογία, Επιχειρηματικό Κεφάλαιο
- 30. Μιχαήλ Κάπελας. $340 εκατομμύρια. Διοίκηση Επιχειρήσεων
- 31. Τζόν Τζώρτζης. $350 εκατομμύρια. Υπηρεσίες Τροφίμων, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Φιλανθρωπία, ΜΜΕ
- 32. Νικόλαος Γ. Καραμπότς. $335 εκατομμύρια. Εκδόσεις, Ακίνητα, Οινοποιία
- 33. Πίτερ Μπάρης. $315 εκατομμύρια. Κεφάλαια Επιχειρήσεων
- 34. Μιχάλης Ψαρός. $300 εκατ. Επενδύσεις
- 35. Τζένιφερ Άνιστον. $300 εκατομμύρια . Τηλεόραση και Φιλμ
- 36. Dr. Tζέιμς Μπίτζος. $290 εκατ. Information Technology
- 37. Κωνσταντιν Ιορδάνου. $270 εκατ. Ασφάλειες
- 38. Θεόδωρος Άντονυ Σαράντος JR. $250 εκατ. Ψυχαγωγία
- 39. Dr Γουίλιαμ Σταυρόπουλος. $235 εκατ. Εταιρική Διοίκηση
- 40. Κρίς και Χάρης Πάπας. $220 εκατομμύρια. Υπηρεσία Τροφίμων
- 41. Σαμ Γκόρς $150 εκατ. Ψυχαγωγία
- 42. Αντριου Λιβέρης. $138 εκατομμύρια. Χημικά, πλαστικά, Management
- 43. John Varvatos. $120 εκατομμύρια. Μόδα
- 44. Τζέισον Καλακάνης. $100 εκατ. Ιντερνετ Επιχειρηματικότητα, Blogging
- 45. Τζέιμς Δημητριάδης. $ 95 εκατομμύρια. Λογισμικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
- 46. Τίνα Φέη. $70 εκατομμύρια. Ψυχαγωγία
- 47. Γιάννης Αντέτοκούνμπο. $60 εκατομμύρια. Επαγγελματίας αθλητής
- 48. Κρίς Ειντζελ. $50 εκατομμύρια. Ψυχαγωγία.
- 49. Γιώργος Στεφανόπουλος. $44 εκατομμύρια. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
- 50. Νικ Μαρκάκης. $40 εκατομμύρια. Επαγγελματίας αθλητής