Βραδιά ερευνητή στο Ε.Μ.Π. με τον λάκωνα Γιώργο Σταματάκο
ΑΘΗΝΑ. O συμπατριώτης μας κ. Γιώργος Σ. Σταματάκος, Επισκέπτης Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, Διευθυντής Ερευνών, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών – ΕΜΠ, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στην εκδήλωση "ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ" στο ΕΜΠ όπου θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με τους επισκέπτες (για) τα επιτεύγματα της Ερευνητικής Ομάδας για την Ιn Silico (Yπολογιστική) Oγκολογία και In Silico Iατρική του EMΠ την οποία διευθύνει.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο (Ιστορικό Κτίριο, Πατησίων 42, Αθήνα) την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου απο τις 5 μμ εως τις 12 τα μεσάνυχτα. Ο χώρος της Ερευνητικής Ομάδας βρίσκεται στην Αίθουσα Δ του 1ου ορόφου του Κτιρίου Αβέρωφ. Η Είσοδος είναι Δωρεάν (χωρίς ανάγκη προεγγραφής). Καθένας μπορεί να επισκεφθεί την εκδήλωση.
Η ανακοίνωση συμμετοχής έχει ως εξής:
Στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ θα έχουμε φέτος συμμετοχή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του ΕΜΠ, μέσω της Ερευνητικής Ομάδας για την In Silico Ογκολογία και την In Silico Ιατρική, υπό τη διεύθυνση του Επισκέπτη Καθηγητή Γ. Σταματάκου.
Θα παρουσιαστούν διεθνώς πρωτοποριακά επιτεύγματα εθνικών, ευρωπαϊκών, ευρω-αμερικανικών και ευρω-ιαπωνικών ερευνητικών προγραμμάτων στον αναδυόμενο και πολλά υποσχόμενο επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα της In Silico (Υπολογιστικής) Ιατρικής μέσω του χαρακτηριστικού παραδείγματος της In Silico Ογκολογίας, που έχουν αξιολογηθεί ως άριστα διεθνώς:
- Κλινική προοπτική των ερευνητικών αποτελεσμάτων με στόχο τη βέλτιστη εξατομικευμένη θεραπεία δεδομένου ασθενούς δια της εκτέλεσης πειραμάτων στον υπολογιστή (in silico) με τη σύγχρονη αξιοποίηση των ατομικών "πολυκλιμακωτών" (multiscale) δεδομένων του (απεικονιστικών, ιστοπαθολογικών, μοριακών κ.ά).
- Διαδικασία της κλινικής επιβεβαίωσης της αξιοπιστίας των (υπερ) πολύπλοκων μαθηματικών και υπολογιστικών μοντέλων των βιολογικών μηχανισμών και των ολοκληρωμένων "Ογκοπροσομοιωτών" που έχουν αναπτυχθεί ή που αναπτύσσονται από την ομάδα.
- Προοπτικές χρήσης τους, πέραν της εξατομικευμένης Κλινικής Ιατρικής, στη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών in silico, στην εφαρμοσμένη και στη βασική βιοϊατρική αλλά και μη βιοιατρική έρευνα.
www.orcid.org/0000-0003-2054-477X