ΤΟΥΡΚΙΑ. Είσοδο 25 ευρώ θα πληρώνουν από αύριο, Δευτέρα (15/1) στην Αγιά Σοφιά όσοι και όσες επισκέπτονται το μνημείο ως τουρίστες, μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού των εισόδων για εκείνους που εισέρχονται στον χώρο για να προσκυνήσουν και για εκείνους που τον επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας «προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου».

«Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους» συμπληρώνεται.

Διευκρινίζεται, δε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ότι «οι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας που θα επισκέπτονται για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας το τέμενος θα συνεχίσουν να εισέρχονται δωρεάν από την προβλεπόμενη για αυτό το λόγο είσοδο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις