ΑΘΗΝΑ. Βίντεο από τη στιγμή που οι χούλιγκαν εφόρμησαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το kathimerini.gr, δεκάδες άτομα τρέχουν προς το μέρος που βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στη δικογραφία σημειώνεται πως στην ΕΛ.ΑΣ. περιήλθαν ανώνυμες καταγγελίες για άτομα που είναι πιθανό να σχετίζονται με την επίθεση. Σε συνέχεια των καταγγελιών, η ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησε δύο άνδρες, έναν 18χρονο και έναν 26χρονο.

Ο 18χρονος, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για την εκτόξευση ναυτικής φωτοβολίδας κατά του 31χρονου αστυνομικού που νοσηλεύεται, ενώ η δικογραφία αφορά και έναν ακόμη άνδρα, αγνώστων στοιχείων, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία, σχετικά με τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου, έξω από το κλειστό γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».

Κατάθεση: Οπαδοί σχεδίαζαν επίθεση

Ο 26χρονος εντοπίστηκε, το Σάββατο, κοντά στο σπίτι του στην περιοχή του Περιστερίου και προσήχθη από αστυνομικούς.

Υποστήριξε στις αρχές ότι κατά την «ολιγόλεπτη παραμονή του» στο γήπεδο, άτομα από τον περίγυρό του, του ανέφεραν ότι επρόκειτο να γίνουν επεισόδια από κάποιους οπαδούς που σκόπιμα θα επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις» έξω από το γυμναστήριο.

Η σύντροφος του 18χρονου ανέφερε πως όταν συναντήθηκε από κοντά με τον σύντροφό της, εκείνος της είπε πως φοβόταν μήπως βρεθούν τα αποτυπώματά του σε κάποιο καπνογόνο που είχε «πιάσει με τα χέρια του για μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο του είχε δώσει κάποιο άγνωστο άτομο λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια».

Κατά την εξέταση, ο 18χρονος ομολόγησε ότι εκείνος πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα. Ακολούθησε άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού έξω από το γήπεδο, που κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις