ΑΘΗΝΑ. «Έτσι όπως γυρνούσα σπίτι με τη φίλη μου ήταν τέσσερα κορίτσια τα οποία με κοίταζαν πολύ παράξενα και ρωτάω τη φίλη μου γιατί μας κοίταξαν έτσι, το άκουσαν αυτό και έτσι ξεκίνησε».

Είναι τα λόγια ενός 15χρονου κοριτσιού μετά από επίθεση που δέχτηκε από συνομήλικές της σε δρόμο της Κηφισιάς.

Η νεαρή προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ του ξυλοδαρμού με αφορμή ένα παράξενο βλέμμα.

«Επειδή μία κοπελίτσα μου είπε δεν μου αρέσει να με κοιτάς με υφάκι, της λέω ωραία εφόσον ούτε εσένα σου αρέσει μην μας κοιτάς και εσύ και μετά νευρίασαν πάρα πολύ με αυτό και ξεκίνησαν πολύ πιο έντονα τα πράγματα».

Τότε η παρέα των ανήλικων κοριτσιών άρχισε να χτυπάει τη 15χρονη σε όλο της το σώμα με μένος.

Την είχαν στριμώξει σε μία γωνία και για να την αφήσουν να φύγει της ζήτησαν να τους δώσει τα χρήματα που είχε πάνω της.

«Με πήρε τηλέφωνο, ήταν στην αστυνομία, την είχε πάει η φίλη της γιατί άρχισε να τρέμει μετά από αυτό και να κλαίει», περιέγραψε η μητέρα του θύματος.

Το 15χρονο κορίτσι βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί και με τη βοήθεια της φίλης της πήγαν και κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και κατάφεραν να εντοπίσουν τη μία από τις 7 ανήλικες που της επιτέθηκαν.

Γονείς στην Κηφισιά βγαίνουν για…περιπολίες

Τα απανωτά κρούσματα βίας με θύτες και θύματα ανήλικους έκαναν τους γονείς να αναλάβουν δράση.

Δημιούργησαν ομάδα στα social media και δίνουν ραντεβού για να επιβλέπουν τα παιδιά τους στους δρόμους της Κηφισιάς.

«Είναι μία πρωτοβουλία δημοτών η οποία έχει σαν στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα λίγο πιο ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά της Κηφισιάς και για όλα τα παιδιά τα οποία έρχονται στην Κηφισιά».

Όπως λένε η ανησυχία για την ακεραιότητα των παιδιών τους τους οδήγησε στο να φτιάξουν ομάδες και να αρχίσουν τις… περιπολίες σε γνωστά στέκια που μαζεύονται παιδιά ηλικίας 13 μέχρι και 17 ετών.

«Λέμε ότι θα συναντηθούμε στο τάδε σημείο την τάδε ώρα, όσοι μπορούν ας έρθουν, όσο πιο πολλοί τόσο καλύτερα. Το λιγότερο που βγαίνουμε είναι τουλάχιστον 7-8 άτομα σίγουρα».

Σε περίπτωση που γονείς εντοπίσουν κάποια παραβατική συμπεριφορά στη βόλτα τους καλούν την αστυνομία προκειμένου να επέμβει άμεσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις