ΛΙΒΥΗ. Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκησαν μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Πριν από λίγο ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης μετέδωσε ότι σύμφωνα με νέες πληροφορίες πέντε είναι οι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου της ελληνικής αποστολής με φορτηγό στο δρόμο προς τη Ντέρνα.

Περίπου στις 7 το πρωί έφτασε στην Ελευσίνα το C-130 με 14 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν ενώ ένα μεταφορικό C27 μετέφερε τις σορούς των πέντε. Όσον αφορά τους τραυματίες, όπως είπε ο Γιώργος Σιδέρης, υπάρχουν κάποιοι σοβαρά τραυματισμένοι και όλοι θα μετακινηθούν προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία όπου και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως ανέφερε δόθηκε ένας αγώνας δρόμου για να επαναπατριστούν το ταχύτερο δυνατόν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καθώς ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση μιας και οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την κατάσταση των τραυματιών, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες που έγινε το σοκαριστικό τροχαίο.

Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε οι νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)


Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ήταν σφοδρότατη η μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δύο υγειονομικοί κι ένα στέλεχος των Ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους. Σοκάρουν οι εικόνες από τα δύο φλεγόμενα οχήματα, ενώ άνθρωποι κρατούν τα κεφάλια τους και φάρμακα είναι σκορπισμένα παντού.

Θερμά συλληπητήρια στους «Έλληνες αδερφούς», εκφράζει ο υπουργός Υγείας της Λιβύης, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «πραγματικά τρομακτικό δυστύχημα με απολογισμό 4 νεκρούς και 15 τραυματίες».

Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12.30 το μεσημέρι στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις