ΕΛΛΑΔΑ. Στους 8 ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, καθώς δύο ακόμη άτομα εντοπίστηκαν νεκρά σε Βόλο και Καρδίτσα έπειτα από προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, με τους διασώστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Στον Παλαμά Καρδίτσας και στον Βόλο βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα δύο νεκροί από πυροσβέστες της ΕΜΑΚ. Τα άτομα ανασύρθηκαν και παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ.

Σχεδόν 1.000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο Ανατολικό Πήλιο

Tην ίδια ώρα, η κατάσταση στο Πήλιο είναι απελπιστική, ιδίως στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο, αφού έχουν καταστραφεί οι υποδομές και το οδικό δίκτυο και έχουν κοπεί οι οδικές συγκοινωνίες προς κάθε κατεύθυνση.

Στο Ανατολικό Πήλιο, ίσως και 1.000 άνθρωποι περιμένουν βοήθεια για απεγκλωβισμό στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, όπου η θεομηνία τους βρήκε σε κωμοπόλεις, χωριά και τουριστικά θέρετρα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να φύγουν, αφού δεν υπάρχουν πλέον δρόμοι διαφυγής.

Η Ζαγορά με τους 2.500 κατοίκους είναι αποκλεισμένη για τέταρτη ημέρα, αφού έχει διαλυθεί σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο και δεν υπάρχουν ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενώ τα τρόφιμα έχουν εξαντληθεί.

Το Χορευτό, επίνειο της Ζαγοράς και τουριστικό θέρετρο του Πηλίου, είναι αποκομμένο οδικά και στην περιοχή παραμένουν αποκλεισμένοι 250 κάτοικοι και τουρίστες.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στον Άγιο Ιωάννη, όπου έχουν εγκλωβισθεί περίπου 500 κάτοικοι και παραθεριστές.

Αποκλεισμένο είναι και το Πουρί, όπου ο μοναδικός δρόμος επικοινωνίας με τη Ζαγορά έχει καταστραφεί. Tο συγκεκριμένο χωριό παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και δεν υπάρχουν τρόφιμα πλέον για τους 400 κατοίκους του.

Το Μούρεσι είναι επίσης απροσπέλαστο λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας στη περιοχή Μαυρούτσα.

Κανένα από τα χωριά του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου δεν μπορεί πλέον να επικοινωνήσει με κάποιο άλλο, αλλά και ούτε με τον Βόλο, ενώ μοναδική λύση είναι να εφοδιασθούν όλοι αυτοί οι οικισμοί από αέρος με ελικόπτερα.

406 πολίτες έχουν απεγκλωβιστεί - 149 εναέριες διασώσεις σήμερα

Αδιάκοπα συνεχίζονται από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ατόμων από αέρος στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί σήμερα έως τις 11:00, έχουν γίνει 149 εναέριες διασώσεις ατόμων. Συγκεκριμένα, 93 έχουν γίνει από την Αεροπορία Στρατού και 56 από την Πυροσβεστική.

Οι μέχρι στιγμής απεγκλωβισμένοι πολίτες, στις περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέρχονται στους 406.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στην πόλη της Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καθώς κεντρικοί δρόμοι και κατοικίες έχουν πλημμυρίσει, ενώ η ΕΜΑΚ προχώρησε σε απεγκλωβισμούς.

Στο νερό έχει βυθιστεί το δημοτικό διαμέρισμα Κεραμιδίου του δήμου Φαρκαδόνας, ενώ οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα.

Αρκετοί είναι και οι εγκλωβισμένοι στα Μεγάλα Καλύβια του δήμου Τρικκαίων, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για έλλειψη πόσιμου νερού, φαρμάκων και φαγητού σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις