ΑΘΗΝΑ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, περικυκλώθηκε από περίπου 20 -30 άτομα και ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος και ένα άτομο τον κλώτσησε και τον γρονθοκόπησε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια έξω από εστιατόριο.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κάταγμα στη μύτη.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι και αναζητούν τους δράστες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφία από το περιστατικό που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μία προβοκατόρικη επίθεση 4 ατόμων. Μπήκαν μέσα στο εστιατόριο γιάντες την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με την συντονιστική του Diem25 (βρίσκονται στην Ελλάδα για τριήμερη συνδιάσκεψη).

Από την πρώτη στιγμή βιντεοσκοπούσαν την επίθεση, κάνουν λόγο για άγρια επίθεση από άτομα που ήταν σχεδόν επαγγελματίες (μαυροφορεμένοι). Ο Βαρουφάκης βρίσκεται στον Ευαγγελισμό».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο εστιατόριο με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου. Στο περιστατικό τότε ενεπλάκησαν περίπου 40 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Είχαν μπει στο εστιατόριο και πέταξαν ένα μπουκάλι νερού προς το ζευγάρι και του φώναξαν να φύγει από τα Εξάρχεια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις