ΕΛΛΑΔΑ. Πόσο θα ντρεπόταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πόσο θα οργιζόταν ο Γεώργιος Αβέρωφ. Απέραντη θλίψη θα είχε ο Γεώργιος Ράλλης. Ο Μιλτιάδης Έβερτ θα αντιδρούσε έντονα. Θα το έλυνε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Θυμό θα έβγαζε ο Κώστας Καραμανλής. Δεν θα ήταν τόσο ωμός ο Αντώνης Σαμαράς.

Με ωμότητα, θρασύτητα, προκλητικότητα και φυσικά έξω από κάθε φυσικό και ηθικό νόμο η Κυβέρνηση της ΝΔ διαμορφώνει το τοπίο στα ΜΜΕ σχετικά με τους πόρους που διανέμονται σε αυτά.

Το ΜΜΕ που στέκεται όρθιο, ασκεί κριτική και διαμορφώνει άποψη αυτομάτως εξαιρείται από την κρατική διαφήμιση αλλά και κάθε πόρο που προέρχεται από τα κέντρα εξουσίας. Μάλιστα μέσα από ένα ολόκληρο σύστημα (βλέπε Δημητριάδη) είναι σε θέση, τα υπόγεια του Μαξίμου, να γνωρίζουν ποιος δεν συμμορφώνεται και δεν υποκύπτει.

Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα κατέχει μια από της χειρότερες θέσεις στην ελευθερία του τύπου παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο που το σύνολο των στελεχών της ΝΔ κρύβεται όταν είναι να αντιμετωπίσει τους ανεξάρτητους μαχητές της δημοσιογραφίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ξαφνικά ΜΜΕ ανύπαρκτα και ανυπόστατα «πιάνουν την καλή».

Πόσο άδικο είναι αυτό για τον αυθεντικό νεοδημοκράτη πολίτη που θέλει να σκέπτεται ελεύθερα, να στοχάζεται χωρίς βία, να επικοινωνεί με ασφάλεια και να βουλεύεται ως δημοκράτης.

Δυστυχώς επί Πρωθυπουργίας Μητσοτάκης Νεοδημοκράτης δεν σημαίνει και δημοκράτης… Μεγάλο πλήγμα αυτό για μια Παράταξη που έχει δώσει αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθεροτυπία…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις