Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμήθηκε με το βραβείο «Δίολκος» στα βραβεία Made in Greece 2022
Κάνοντας ένα «άλμα μπροστά», η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε φέτος να τιμήσει με το ειδικό βραβείο «Δίολκος», έναν επιχειρηματία της νεότερης γενιάς, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.
ΕΛΛΑΔΑ. Τα βραβεία «Made in Greece» της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, ο καταξιωμένος θεσμός που είναι αφιερωμένος στις εταιρείες που παράγουν στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τους «δημιουργούς του σύγχρονου υλικού πολιτισμού», απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (20/06/2022) στο Ζάππειο Μέγαρο.
Κάνοντας ένα «άλμα μπροστά», η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε φέτος να τιμήσει με το ειδικό βραβείο «Δίολκος», έναν επιχειρηματία της νεότερης γενιάς, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε προσωπικότητες, που με τις καινοτόμους ενέργειες και δραστηριότητές τους άνοιξαν δρόμο για να διευκολύνουν το διεθνές εμπόριο της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση του «Made in Greece» παγκοσμίως.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπάλτας, προσφώνησε τον κ. Γιαννακόπουλο, επισημαίνοντας ότι: «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, είναι μια σημαίνουσα προσωπικότητα του ελληνικού επιχειρείν, που διαπρέπει σε έναν κλάδο ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό, με υψηλή παραγωγή προστιθέμενης αξίας και τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία. Ο κ. Γιαννακόπουλος βρίσκεται στο τιμόνι της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που έχει πίσω της 98 χρόνια ιστορίας. Υπό την ηγεσία του, η ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει την επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση, με διορατικότητα, εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα, γράφοντας μια νέα σελίδα στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2021, η ΒΙΑΝΕΞ κατέγραψε τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην ιστορία της με ενοποιημένες πωλήσεις 405,9 εκατ. ευρώ, εξαγωγές 52,9 εκατομμυρίων ευρώ και μερίδιο αγοράς που φτάνει το 9,1%, υπερδιπλασιασμένο σε σχέση με μια πενταετία πριν. H BIANEΞ επενδύει στην ανάπτυξη, με πολλά καινοτόμα προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα έχει ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα με πρωτοβουλίες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους για το επόμενο διάστημα, αλλά και τον διεθνή προσανατολισμό του Ομίλου, η ΒΙΑΝΕΞ έχει τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει και την επόμενη δεκαετία, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της οικονομίας της χώρας». Τέλος, πρόσθεσε ότι ένας ακόμη λόγος που επελέγη ο κ. Γιαννακόπουλος, είναι η κοινωνική προσφορά του. «Γιατί οι πρωτοβουλίες του κ. Γιαννακόπουλου στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς είναι ουσιώδεις, κάνουν τη διαφορά και πολλές φορές γίνονται με αθόρυβο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Καθηγητής απένειμε το βραβείο «Δίολκος» στον κ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα, δήλωσε: «Τα βραβεία Made in Greece για εμένα και για όλη την εταιρεία είναι τα πιο σημαντικά από όλα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, τον κ. Μπάλτα, και να τον συγχαρώ, γιατί το να επενδύεις στη χώρα είναι κάτι που πρέπει να το αγαπάς».
«Αν σήμερα είχαμε μία εκδήλωση στην οποία μιλούσαμε για τις επενδύσεις ξένων εταιρειών θα ήταν όλη η κυβέρνηση εδώ» επισήμανε ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να παίρνονται πρωτοβουλίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, γιατί υπάρχουν επιχειρήσεις, άνθρωποι, που είναι περήφανοι που ζουν στην Ελλάδα, είναι περήφανοι που αγαπάνε την Ελλάδα, είναι περήφανοι που υποστηρίζουν και επενδύουν στην Ελλάδα». Τόνισε δε, ότι «η χώρα μας έχει και το ανθρώπινο δυναμικό, έχει και τους επιχειρηματίες, έχει την τεχνογνωσία να μπορεί να στέκεται στα δικά της πόδια».
Ως προς το χώρο του φαρμάκου, ανέφερε ότι τα προϊόντα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας εξάγονται σε 70 χώρες. «Κατάλαβαν όλοι στην Ευρώπη, ότι η εγχώρια παραγωγή είναι πάρα πολύ σημαντική. Αν εμείς όλα αυτά τα χρόνια που έπρεπε να υπερπηδάμε όλα αυτά τα εμπόδια που μας έβαζαν, είχαμε κλείσει τα εργοστάσιά μας, είχαμε διώξει τον κόσμο, δεν θα μπορούσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας να υποστηρίξουμε τον ελληνικό πληθυσμό με φάρμακα, αλλά και πολλές άλλες χώρες οι οποίες είχαν κλείσει τα εργοστάσιά τους πηγαίνοντας την παραγωγή τους στην Κίνα και στην Ινδία και αναγκάστηκαν να στραφούν στην Ελλάδα».
Ωστόσο, «το 70% του τζίρου μας επιστρέφεται στο κράτος μέσα από φορολογία και clawback. Εμείς δεν ζητάμε κίνητρα, ζητάμε να μην μας βάζετε εμπόδια, γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην Ελλάδα, θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, και θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη» κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος.
Πηγή: cnn.gr
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις