Μια εκδήλωση, από τις πλέον σημαντικές, πραγματοποιείται στη Σπάρτη την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση του σημαντικού ζητήματος που έχει κάνει την εμφάνισή του τελευταία στα σχολεία και στις κοινωνίες των παιδιών και των νέων (ακόμα και στη Λακωνία). Δεν είναι άλλο από τα φαινόμενα Βίας που χαρακτηρίζουν τη ζωή των παιδιών και των νέων κι έχουν την πηγή τους τόσο στην κοινωνική όσο και στην εντεινόμενη οικονομική κρίση.

Με πολύ προσοχή οι ειδικοί επιστήμονες σκύβουν πάνω από το κρίσιμο αυτό θέμα κι ενημερώνουν γονείς κι εκπαιδευτικούς για όλες τις παραμέτρους, τα στοιχεία και τα δεδομένα που έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί.

Η Βάσω Αρτινοπούλου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας, ο Γιάννης Πανούσης Καθηγητής Εγκληματολογίας, ο Γιώργος Σφακιανάκης, διδάκτωρ κλινικής Ψυχολογίας, η Ιωάννα Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών του ΕΚΚΕ και ο Γιώργος Αράπογλου, γενικός διευθυντής της εταιρείας Pulse R.C. θα βρεθούν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Σπάρτη συζητώντας πάνω σε σχετική έρευνα κι εξηγώντας τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν σήμερα τη Βία στις κοινωνίες Παιδιών και Νέων.
Τη συζήτηση θα συντονίζει η Γιώτα Αντωνοπούλου, Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δημοσιογράφος.

Είναι μία εκδήλωση από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς εκπαιδευτικός και κανείς γονέας. Θα διαπιστώσουμε αν τελικά είναι αρκετό να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτι, ή αν πρέπει να βλέπουμε και πίσω από την ματιά τους. Θα δοθούν απαντήσεις σε θέματα που αποτελούν καθημερινή πρακτική μας ή ακόμα και σε ερωτήματα που ποτέ δεν έχουμε εκφράσει ή επιχειρήσει να απαντήσουμε.

Η λάκαινα πολιτικός Φεβρωνία Πατριανάκου, που συνέλαβε την ιδέα για την συγκεκριμένη εκδήλωση κι έρευνα, καλεί στο αμφιθέατρο κάθε ενδιαφερόμενο που μπορεί να συμβάλει ή να ωφεληθεί από μια συζήτηση που θα αφορά την Οικονομική Κρίση, τις επιπτώσεις της στο Παιδί και στην εκδήλωση των φαινοένων νεανικής Βίας.
Θα επιχειρηθεί, και είναι βέβαιον ότι με το συγκεκριμένο πάνελ θα επιτευχθεί, να διερευνηθεί και ο δύσκολος ρόλος τόσο των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών στην προστασία των παιδιών.

Σε πρώτη φάση η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και οι επιστήμονες επεξεργάζονται τα στοιχεία. Σε δεύτερη φάση η συμμετοχή ενός βασικού πρωταγωνιστή (γονέων κι εκπαιδευτικών) είναι χρήσιμη και αναγκαία. Γι’ αυτό τον λόγο κι επελέγη το μεγάλο σύγχρονο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Σπάρτη. Η συμμετοχή και η παρουσία θα υποδείξει και τον βαθμό ανησυχίας, ευαισθητοποίησης και διάθεσης των πολιτών.

Ζωντανή μετάδοση

Η Φεβρωνία Πατριανάκου, πιστεύοντας ακράδαντα στην εξωστρέφεια και στην διάδραση επιμένει, αυτή τη φορά με θέμα κοινωνικό, ( είχε προηγηθεί θέμα για την αγροτική οικονομία στους Μολάους) και ευελπιστεί να κινητοποιήσει δυνάμεις και μονάδες της τοπικής κοινωνίας. Συγχρόνως «εμπιστεύεται» το διαδίκτυο ως ένα από τα μέσα προβολής και δικτύωσης του συγκεκριμένου εγχειρήματος.
Έτσι όλη η συγκεκριμένη εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το notospress.gr ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι δυνατή η υποβολή – διαδικτυακά - ερωτήσεων από αναγνώστες – θεατές στη διεύθυνση f.patrianakou@yahoo.gr.