Σχέδιο για 4.500 πρόσφυγες στην Πελοπόννησο! Δείτε που!
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πληροφορίες θέλουν να εξελίσσεται σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και της ανθρωπιστικής κρίσης που απορρέει από το προσφυγικό, με τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά υποδοχής, ώστε να βρεθούν σύντομα σε καταυλισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Το σχέδιο συμεπριλαμβάνει την Πελοπόννησο με την Κόρινθο να υποδέχεται 600 Αφγανούς στο πρώην στρατόπεδό το οποίο έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ).
Ο σχεδιασμός για την Πελοπόννησο
Η απόφαση αυτή φαίνεται πως αποτελεί μέρος ενός γενικότερου μυστικού σχεδιασμού που για την Πελοπόννησο προβλέπει την φιλοξενία 4.500 προσφύγων και μεταναστών. Οι πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε διαψευσθεί θέλουν τους πρόσφυγες να οδηγούνται στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και στο Γύθειο. Σε δεύτερο πλάνο βρίσκονται το στρατόπεδο πεζικού στην Τρίπολη, καθώς επίσης και το πεδίο βολής στα Πυργιώτικα Ναυπλίου.
Το σχέδιο αυτό υπάρχει από παλαιότερα και ξαναβγήκε τώρα από το συρτάρι για να επικαιροποιηθεί και να εφαρμοστεί εφόσον χρειαστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που το notospress.gr μεταφέρει με επιφύλαξη όλα γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα, με τους αιρετούς και τους τοπικούς άρχοντες να μην έχουν ιδέα για το τι μέλλει γενέσθαι!
Δεν αποκλείεται εκτός από τα Στρατόπεδα, πρόσφυγες να φιλοξενηθούν και σε κλειστά ξενοδοχεία.
Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κέντρων υποδοχής στην Ηπειρωτική Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από κυβερνητικά χείλη με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντά στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ως εξής: «Νομίζω ναι. Θα είναι αναγκαίο. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από επιλογές, θα εξεταστούν όλα στο πλαίσιο μιας λογικής αναλογικότητας, δηλαδή ούτε επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών να υπάρχει και να έχουμε μια ανάλογη μεταφορά, να μην δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής μεγάλων διαστάσεων. Υπάρχει μια λογική να δημιουργηθούν κέντρα πιο μόνιμου χαρακτήρα και κέντρα που θα είναι κέντρα διακομιστικά, οπότε θα έχουμε ένα συνολικό επιχειρησιακό σχέδιο»
Αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Δυστυχώς για εμάς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα επειδή ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει υψηλά ερείσματα διπλωματικής διαπραγμάτευσης έναντι τρίτων και εμείς είμαστε οι υποδοχείς του προβλήματος αυτού. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τύχει πολύ ευρείας αντιμετώπισης, θέλει ένα ολιστικό σχέδιο, το οποίο θέλω να σας πω ότι υφίσταται αυτή τη στιγμή. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει αφενός την προληπτική επιτήρηση των ελληνικών συνόρων σε σχέση με μια διευρυμένη συνεργασία που θα γίνεται και με τους Ευρωπαίους και Ατλαντικούς συνεταίρους μας, υπάρχει όμως και ένα συνολικό σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος. Ήδη όπως έχετε ακούσει υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση για τη μεταφορά των ανθρώπων, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά υποδοχής, ώστε να βρεθούν σύντομα στην ενδοχώρα, σε καταυλισμούς που θα πληρούν τις απαιτήσεις μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν τις ευάλωτες κατηγορίες των προσφύγων. Ήδη υπήρξε μετακίνηση των ασυνόδευτων παιδιών. Υπάρχει σχέδιο που έχει αρχίσει να υλοποιείται και αφορά την ενίσχυση των δομών υποστήριξης στα νησιά και τα κέντρα υποδοχής, ιδίως στο προσωπικό υγείας και το εκτελεστικό προσωπικό. Άρα έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο. Βεβαίως, υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών, θα πρέπει η χώρα μας να είναι προετοιμασμένη ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη κρίση».