Απόλυση χωρίς αποζημίωση για χρήση του Facebook σε ώρα δουλειάς
Νόμιμο λόγο απόλυσης και μάλιστα χωρίς αποζημίωση αποτελούν οι επισκέψεις στο Facebook εν ώρα δουλειάς, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το δικαστήριο θεωρώντας ότι αυτές οι επισκέψεις δεν έχουν παραγωγικό ρόλο στην εργασία , δικαίωσε αεροπορική εταιρία η οποία απέλυσε υπάλληλο της που επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες διάφορες ιστοσελίδες.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η υπάλληλος είχε προσληφθεί το 1989 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ως υπάλληλος γραφείου και το αντικείμενο της δουλειάς της ήταν να πραγματοποιεί κρατήσεις θέσεων και να εκδίδει εισιτήρια. Το Μάιο του 2009-κι ενώ είχε τον προηγούμενο χρόνο λάβει bonus καλής απόδοσης- έλαβε επιστολή από τον γενικό διευθυντή με την οποία της γινόταν συστάσεις για μη προσήκουσα εκπλήρωση της συμβατικών της υποχρεώσεων. Σύμφωνα με την εταιρία, αργούσε να προσέλθει στην εργασία, χρησιμοποιούσε τις τηλεφωνικές γραμμές για να κάνει προσωπικές κλήσεις και σέρφαρε στο διαδίκτυο, κάνοντας επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες. Στην επιστολή αναφερόταν ότι ο διευθυντής της, τη "συνέλαβε" να επισκέπτεται το facebook. Με την επιστολή την προειδοποιούσαν ότι αν συνεχίσει την ίδια συμεριφορά, τότε θα γίνει καταγγελία της σύμβασης της. Η υπάλληλος απάντησε με μέιλ καλώντας το γενικό διευθυντή μέσα σε δέκα μέρες να απολογηθεί γραπτά για την «προσβλητική, ντροπιαστική, συκοφαντική και υπερβολική επιστολή του».
Μετά την ανταλλαγή επιστολών και την απόλυση της κατέληξαν στο δικαστήριο που απέρριψε την αγωγή της υπαλλήλου, κρίνοντας ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από την εργοδότρια εταιρεία ήταν νόμιμη και έγινε για σπουδαίο λόγο.
Από τις καταθέσεις των μαρτύρων φάνηκε, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ότι η υπάλληλος καθυστερούσε να προσέλθει στην εργασία της, ενώ την ώρα