ΕΛΛΑΔΑ. Την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες αναλύει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνοντας πάντως πως «δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερα ακραίο».

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά από αύριο η κακοκαιρία θα έχει ως χαρακτηριστικά τις βροχές, ενώ από το Σάββατο θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Η νέα ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής και θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Στη συνέχεια ωστόσο θα έρθουν από τα δυτικά θερμότερες εναέριες μάζες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του αναφέρει:

«Από την Πέμπτη και από τα δυτικά έρχονται βροχές που την Παρασκευή θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά

Το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στα νότια θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας . Δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερα ακραίο. Λίγη προσοχή σε Πήλιο Εύβοια και Ανατολική Στερεά . Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου.

Την Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις και από το μεσημέρι βελτίωση»

Ο καιρός αύριο - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για αύριο Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς την ανατολική Στερεά και τις δυτικές Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως στις παράκτιες περιοχές) και από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Κρήτη ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις και από το μεσημέρι βελτίωση»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις