ΚΗΦΙΣΙΑ. Επιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" επικράτησαν της Κηφισιάς στην Καισαριανή με 3-1. Τρίτο διπλό για τους κιτρινομπλέ που ανέβηκαν στην 8η θέση με 14 βαθμούς, «back to back» εντός έδρας ήττα για τους νεοφώτιστους που έμειναν στην 11η θέση με οκτώ βαθμούς. Πρωταγωνιστής με γκολ και ασίστ ο Βασίλης Μάντζης, εξαιρετικός και ο Γκος.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τη γηπεδούχο Κηφισιά σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν στην εστία με τους Μασούρα, Λαντρ, Μποτία και Γκόμπελιτς στην άμυνα. Ο Βαφέας ήταν παρτενέρ του Ιπαλίμπο στον άξονα, με τον Πάνο Πρίτσα στο «10» και τους Αντερέγκεν - Τεττέι στα άκρα. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Οζέγκοβιτς.

Από την πλευρά του και ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος ήταν στα δοκάρια, με τους Γκαρθία, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο και Άλβαρες μπροστά του. Αλάγκμπε και Μουνάφο ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Γκος σε επιτελικό ρόλο. Ρεγκίς και Καλτσάς πλαισίωσαν από τα άκρα τον Μάντζη.

Κατοχή και δοκάρι η Κηφισιά, την ουσία ο Αστέρας

Η Κηφισιά είχε την μπάλα στα πόδια της και είχε την πρώτη της φάση στο 7' όταν ο Πρίτσας πλάσαρε και ο Παπαδόπουλος τον νίκησε. Στο 9' ο Καστάνιο απομάκρυνε σωτήρια το γύρισμα του Οζέγκοβιτς.

Ο Αστέρας προηγήθηκε στην πρώτη του φάση στο ματς στο 13'. Ο Χουχούμης τσίμπησε τη μπάλα, κέρδισε φάουλ σε καλή θέση από τα αριστερά και την κίτρινη του Μποτία, ο Γκος ανέλαβε την εκτέλεση και ο Μάντζης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 19' οι κιτρινομπλέ απείλησαν όταν ο Γκαρθία σέντραρε από τα δεξιά και ο Ρεγκίς εκτέλεσε με κεφαλιά. Στο 24' ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα και ο Αντερέγκεν αστόχησε με κεφαλιά. Στο 29' ο Αντερέγκεν έκανε καλή εκτέλεση φάουλ και ο Βαφέας αστόχησε με κεφαλιά.

Στο 34' ο Αστέρας χτύπησε ξανά. Ο Παπαδόπουλος έκανε το βολέ, ο Μάντζης κατέβασε, έβγαλε την κάθετη ανάμεσα σε Λαντρ - Μποτία, ο Ρεγκίς βγήκε τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο και τον νίκησε για το 0-2.

Η Κηφισιά είχε δυο καλές φάσεις για να μειώσει στο πρώτο μέρος. Στο 39' ο Μποτία με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στο 45' ο Βαφέας αστόχησε με κεφαλιά.

Πίεσε η Κηφισιά, το τελείωσε ο Ζουκάνοβιτς

Η Κηφισιά μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, έκλεισε τον Αστέρα στα καρέ του και προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την έβαζε στο ματς. Στο 47' ο Αντερέγκεν έκανε το γύρισμα, σουτ του Οζέγκοβιτς με το αριστερό από την καρδιά της άμυνας και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Σέρβος σέντερ φορ των γηπεδούχων συνέχισε να δοκιμάζει το πόδι του αλλά η μπάλα έβρισκε πάντα σε κιτρινομπλέ σώμα. Στο 70' η ομάδα των Βορείων Προαστίων είχε τη μεγαλύτερη φάση της, όταν ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Αντερέγκεν σε τετ α τετ.

Ο Αστέρας τελείωσε το ματς στο 73' στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και στο πρώτο του κόρνερ στο ματς. Ο Γκος εκτέλεσε τη στατική φάση και ο Ζουκάνοβιτς με πλασέ νίκησε τον Αναγνωστόπουλο για το 0-3. Η Κηφισιά κατάφερε να μειώσει σε 3-1 όταν μετά από ωραία προσπάθεια ο Μπιφουμά πάτησε την περιοχή και εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο.

MVP: Χωρίς αμφιβολία ο Βασίλης Μάντζης. «Εκμεταλλεύτηκε» την απουσία του Μιριτέλο και ήταν ο πρωταγωνιστής των Αρκάδων. Σκόραρε το πρώτο γκολ με σεντερφορίσια κεφαλιά και έβγαλε φανταστική ασίστ για το 0-2, ενώ κράτησε μπάλα και κέρδισε μονομαχίες από τους αμυντικούς της Κηφισιάς.

Στο ύψος του: Εξαιρετικό ματς και από τον Σον Γκος. Ο Μίλαν Ράσταβατς τον δικαίωσε που τον χρησιμοποίησε σε ρόλο επιτελικού χαφ. Πίεσε, κέρδισε μάχες και δημιούργησε δυο γκολ με εκτελέσεις στατικών φάσεων.

Αδύναμος κρίκος: Η Κηφισιά δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της σε αυτό το ματς, καθώς δυσκολευόταν στην τελική προσπάθεια με τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς σαφέστατα να μην είναι στη μέρα του. Δοκίμασε έξι τελικές χωρίς αποτέλεσμα, μερικές φορές εκτέλεσε ενώ είχε επιλογές να πασάρει, έχασε και δυο καλές ευκαιρίες.

Η γκάφα: Στη φάση του δεύτερου γκολ ο Μποτία πάει αργά και αναποτελεσματικά να μαρκάρει τον Μάντζη και άφησε μεγάλο κενό, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ρεγκίς.

Το στραγάλι: Ήσυχο ματς χωρίς δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή Τσαγκαλίδη. Από την πλευρά τους οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μποτία.

Το ταμείο του Gazzetta: Σημαντική και δίκαιη νίκη για τον Αστέρα. Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς και διαχειρίστηκε άψογα το ματς, καθώς έδωσε στους γηπεδούχους μια ανούσια κατοχή.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (83' Παρράς), Λάντρ, Μποτία (71' Ιλιεφ), Μασούρας, Βαφέας, Ιπαλίμπο, Οζέγκοβιτς, Πρίτσας (84' Μπιφουμά), Αντερέγκεν (71' Ματέους Σάντος), Τεττέι

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (87' Άλβαρες), Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Γκος (77' Σουρλής), Καλτσάς (64' Σίτο), Μουνάφο (86' Ντιάρα), Ρεγκίς (77' Ζουγλής), Μάντζης

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις