ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπαρτακιάδα, κόρη του Σταύρου Καλκάνη και ανεψιά μιας μικρής παρέας ποδηλατών, γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μέσα σε μία ποδηλατική ερημιά.

Εμφανίστηκε και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να ξετρυπώσει και κυρίως, να δημιουργήσει ποδηλάτες, γιατί η Σπαρτακιάδα πέρα από αυτό που οι εμπνευστές της είχαν κατά νου, μπορεί να σημαίνει για τον κάθε συμμετέχοντα και κάτι διαφορετικό. Μπορεί να είναι μια μεγάλη βόλτα, μια εκδρομή, ένα ταξίδι, μια υπέρβαση. Μπορεί κάποιος να την ζήσει σαν αγώνα. Έχει μέσα της τις βόλτες της Παρασκευής και τις εξόδους για προπόνηση και ακόμα ποιός θα μπορούσε να αμφισβητήσει ότι ήδη κουβάλαγε μέσα της το brevet, 15 χρόνια πριν ανακαλύψουμε την ύπαρξή του;

Γιορτή ποδηλατική, ίσως είναι ο μόνος όρος που μπορεί περιγράψει την Σπαρτακιάδα, χωρίς να αδικήσει κάποια από τις πλευρές της, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 (για πρώτη φορά όχι Οκτώβριο λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα γίνουν) , με εκκίνηση στις 7:30 από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό 12 ώρες αργότερα μπροστά απο το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Συνοπτικά :

  • 7:30 εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο
  • Κόρινθος/Αργος/Τρίπολη
  • 19:30 – 20:00 τελευταίοι τερματισμοί στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη
  • Απονομές/βραβεύσεις θα γίνουν αμέσως με τον τερματισμό - Φέτος για πρώτη φορά δεν θα υπάρξουν εκδηλώσεις στην πλατεία της πόλης εκ μέρους του δήμου, ως ένδειξη σεβασμού στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία που δοκιμάζονται σκληρά λόγω των συνεπειών της έντονης κακοκαιρίας και των πλημμυρών του προηγούμενου διαστήματος.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις